Wat beteken circuit?

Wat beteken circuit?

Een circuit is een rondlopend parcours, dus begin en einde sluiten op elkaar aan. Circuits worden voor veel snelheidssporten en duursporten gebruikt, maar de term is het meest gangbaar in de auto- en [..]

Hoe schrijf je Sirkwie?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord circuit circuits
verkleinwoord circuitje circuitjes

Hoe schrijf ik circuit?

het circuit zelfst. naamw. Uitspraak: [sɪrˈkwi] Verbuigingen: circuit|s (meerv.) 1) wedstrijdparcours dat door de deelnemers een of meer keer wordt afgelegd sport Voorbeelden: `wielercircuit`, `het circuit van Zandvoort` 2) groep va…

Wat is een ander woord voor circuit?

baan, parcours. als synoniem van een ander trefwoord: baan (zn) : atletiekbaan, circuit, ijsbaan, omloop, piste, renbaan, velodroom, wedstrijdbaan, wielerbaan.

Hoe heet de weg die je aflegt bij een wedstrijd?

Verbuigingen: parcoursen (meerv.) Een parcours of parkoers is een (bij een wedstrijd) te volgen route.

Wat wordt bedoeld met blessures?

Een blessure is een vorm van lichamelijk letsel die men door het beoefenen van sport heeft gekregen. Ook (extreme) bewegingen in het algemeen kunnen aanleiding geven tot het oplopen van blessures.

Waarom circuit training?

Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Waar ligt het circuit van Oostenrijk?

De Red Bull Ring is een Oostenrijks racecircuit in Spielberg, Stiermarken. Het circuit werd in 1969 gebouwd en kreeg als naam de Österreichring. Vanaf 1970 tot en met 1987 werd er de Grand Prix van Oostenrijk verreden. Later, in 1995, werd het circuit verbouwd en ingekort en kreeg het de naam A1 Ring.

Welk synoniem ken je voor evenement?

activiteit, avontuur, belevenis, festiviteit, gebeuren, happening, manifestatie, voorval. als synoniem van een ander trefwoord: belevenis (zn) : avontuur, ervaring, evenement, gebeuren, gebeurtenis, lotgeval, perikel, wedervaren, wederwaardigheid.

Hoe heet iemand die een wedstrijd leidt?

Het spel wordt gespeeld door twee teams van normaliter elf spelers, inclusief de doelman. Het staat onder leiding van een scheidsrechter die door twee assistent-scheidsrechters of grensrechters wordt geassisteerd.

Hoe heet een wedstrijd?

Wanneer een sportwedstrijd gespeeld wordt op eigen terrein spreekt men van een thuiswedstrijd. In andere gevallen spreekt men van een uitwedstrijd. De laatste van twee wedstrijden wordt een terugwedstrijd of return(wedstrijd) genoemd.

Wat zijn acute blessures?

Een acute blessure ontstaat zeer plotseling en een chronische blessure komt langzaam op en wordt gaanderweg erger. Deze twee soorten moet je op verschillende wijze behandelen… Een acute blessure ontstaat plotseling en geeft een pijn die heel goed te lokaliseren is; roodheid, zwelling of moeite en pijn met bewegen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven