Wat is stralingshoek?

Wat is stralingshoek?

Het geeft de hoek aan van de lichtbundel uit de lamp aan – het oppervlakte waar het licht daadwerkelijk schijnt. Hoe kleiner de stralingshoek, hoe smaller de lichtbundel. En omgekeerd geldt dus ook dat hoe groter de stralingshoek, hoe breder de lichtbundel.

Wat is een Gradenbundel?

Een gradenbundel wordt ook wel stralingshoek genoemd en geeft de hoek aan van de lichtbundel die uit een lichtbron komt. Deze bundel creëert een oppervlak waar het licht van een lichtbron daadwerkelijk naartoe schijnt.

Hoeveel graden spot?

20 graden: Geeft een smalle lichtbundel, bijvoorbeeld om een schilderij uit te lichten. 30 – 40 graden: Komt voor huiselijke ruimtes als keuken, woonkamer en soms ook badkamer. 100+ graden: Wordt gebruikt in ruimtes die vaak om sfeerverlichting vragen of wordt gebruikt als extra verlichting zoals bij een losse lamp.

Wat zijn goede inbouwspots?

Kortom: de Philips Hue Milliskin inbouwspot is de allerbeste LED spot voor in het plafond in woonkamer, keuken en slaapkamers. Hij geeft juiste sfeer met warm tot koelwit licht, is behoorlijk betaalbaar en simpel te bedienen en te dimmen via je app.

Welke stralingshoek spot?

Een punt lichtbron zou een stralingshoek hebben van 360°. Een gloeilamp (bolvorm) heeft bijvoorbeeld een openingshoek van 340°.

Wat is een reflector LED spot?

Een reflectorlamp is een bijzondere vorm van de gloeilamp of de halogeenlamp. Een van de kanten van de behuizing van de lamp is reflecterend, zodat het licht dat die kant op wordt gestraald wordt weerkaatst.

Hoeveel spots boven kookeiland?

Hoeveel spotjes heb je nodig in de keuken? Dit is sterk afhankelijk van de grootte van je keuken. Heb je een kleinere keuken dan kunnen 3 of 4 spots van 5Watt al volstaan. Heb je echter een hele grote keuken dan kan het zijn dat je tot wel 6/8 spots nodig hebt van 8Watt.

Wat voor spotjes?

Vaste spots zijn zeer geschikt als algemene verlichting. Er zijn ook kantelbare inbouwspots die je kunt richten om accenten aan te brengen in je woning. Spots geven bundels van licht. De breedte van een lichtbundel wordt gemeten in graden; 8°- 10°- 24° – 36°- 48° of 60°.

Welke kleur inbouwspots?

Kies dan voor extra-warme gu10 Led spots of inbouwspots! Dit is de meest gebruikelijke kleur voor binnenshuis. Ook deze kleur is sfeervol, maar wel iets minder warm dan flame-wit.

Hoeveel afstand tussen LED spots?

Het spreekt voor zich dat er in de keuken en het bureau meer licht nodig is dan aan de tv-hoek. Voor afzonderlijke inbouwspots wordt vaak een onderlinge afstand genomen tussen de 80 en 150 centimeter.

Hoeveel spots boven aanrecht?

Hoeveel spots per meter?

Het ezelsbruggetje 1W = 1m2 Wat hier staat is dat voor elke vierkante meter je 1 Watt aan LED-verlichting nodig hebt. Dit gaat uit van een standaard luxwaarde van ongeveer 200 in een standaard ruimte, bijvoorbeeld een woonkamer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven