Wat betekend initiaal?

Wat betekend initiaal?

Een initiaal is de beginletter van een woord, zin, alinea of hoofdstuk. Het woord initiaal komt uit het Latijn van initium, begin, en betekent: Aan het begin staand. Bij het benoemen van personen worden soms initialen gebruikt. Deze bestaan dan uit de voorletter(s) en de eerste letters van de achterna(a)m(en).

Wat valt onder voorletters?

Een voorletter is een afkorting van een voornaam, die in adressering veel wordt gebruikt. De voorletters geven in combinatie met de achternaam meestal een duidelijk onderscheid tussen leden van hetzelfde gezin of dezelfde familie.

Wat betekent middelste initiaal?

Veel mensen hebben meer dan een voornaam, maar maken er zelden gebruik van. De namen zelf en hun initialen zijn meestal niet meer dan een leukigheid op de identiteitskaart. “Mensen die intelligenter willen overkomen noemen vaak hun middelste initialen.

Wat zijn iemands initialen?

Volgens Van Dale is de tweede betekenis van het woord initiaal: elk van de eerste letters van iemands verschillende namen. Dit gaat vaak over iemands voornaam en doopnaam of tweede naam. Voorbeeld: Johan Hendrik Peterus Smit heeft dan als initialen J.H.P.

Wat zijn initialen voorbeeld?

Wat is de meest voorkomende voorletter?

Uit de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) blijkt dat de meeste kinderen, geboren in 2015, een naam hebben gekregen die begint met de letter J. Op de tweede plaats staat de letter L, gevolgd door de M.

Wat zijn initialen bij een naam?

initialen = I de initialen zelfst. naamw. (v.) Uitspraak: [iniˈ(t)ʃalə(n)] eerste letter van je (eerste) voornaam en van je achternaam Voorbeeld: `In de krant worden criminelen vaak alleen met hun initialen ve…

Wat zijn initialen bij Namen?

Hoe schrijf je initiaal?

Een initiaal is de beginletter van een woord, zin, alinea, of hoofdstuk. Het woord initiaal komt uit het Latijn van initium, begin, en betekent: Aan het begin staand. Bij het benoemen van personen worden soms initialen gebruikt. Deze bestaan dan uit de voorletter(s) en de eerste letters van de achterna(a)m(en).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven