Wat betekent de naam maan?

Wat betekent de naam maan?

Maan is een unisex naam voor meisjes én jongens. Karaktereigenschappen van Maan: stoer zorgzaam creatief eigenwijs sociaal lief sterk optimistisch zelfvertrouwen. De naam Maan is Nederlands modern origineel.

Wat is de betekenis van de naam Luna?

Herkomst en betekenis Luna Luna is een meisjesnaam die afkomstig is uit het Latijn. Het betekent ‘maan’. Het was ook de naam van de Romeinse maangodin. Deze godin werd in de Griekse mythologie ook wel Selene genoemd.

Wat betekent de naam elara?

Elara is een meisjesnaam. Karaktereigenschappen van Elara: zorgzaam creatief sportief sociaal lief.

Welke naam past bij maan?

Alternatieven en suggesties bij Maan: Lunar,Maas,Maay,Maen,Man,Mayan,Liv,Noor,Mae,Saar,June,Nova,Pip,Jade..

Welke naam betekent zon?

De jongensnaam Elio stamt af van de Griekse mythologische figuur Helios: de zonnegod. De naam betekent dan ook ‘zon’ en ‘licht’.

Hoeveel mensen hebben de naam Luna?

Antwoord: 1173 meisjes zijn de afgelopen 5 jaar Luna genoemd. Bron SVB. De meisjesnaam Luna is in Nederland een populaire meisjesnaam. In 2020 kregen 291 meisjes de naam Luna.

Wat is de betekenis van de naam Zoe?

Herkomst en betekenis Zoë Zoë is een meisjesnaam die afkomstig is van het Griekse woord ‘zoè’ of ‘zooè’, dat ‘leven’ betekent. Dit woord wordt soms ook wel vertaald als ‘heilige’. Het was onder andere de naam van een Byzantijnse keizerin. In de Griekse vertaling van de Bijbel is Zoë de naam voor oermoeder Eva.

Welke naam past er bij Sterre?

Alternatieven en suggesties bij Sterre: Serre,Sterle,Sterra,Lieve,Jade,Fenna,Mila,Liv,Veerle,Noa,Maud..

Welke naam betekent ster?

Sterre is een meisjesnaam, en in mindere mate een jongensnaam (zie externe link), die “ster” betekent. De naam is waarschijnlijk afgeleid van Stella of van Esther. De naam Stella wordt ook als epitheton van Maria gezien, door associatie met het Latijnse mare, wat zee betekent. Stella maris betekent “Ster van de zee”.

Welke naam past bij Bodhi?

Jongensnaam, stoer en exotisch, twee lettergrepen: Bodhi Alternatieven en suggesties bij Bodhi: Bodhy,Bodi,Boaz,Aiden,Noah,Liam,Otis,Nolan,Ravi..

Hoeveel mensen heten Luna in Nederland?

Is Luna een Spaanse naam?

Deze Latijnse naam betekent ‘licht’. Maar liefst 3620 Spaanse meisjes kregen deze babynaam. Vergelijkbare namen zijn Lucy en Luna. Spaanse namen zijn niet altijd temperamentvol.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven