Wat betekent de T op een band?

Wat betekent de T op een band?

(m.) Uitspraak: [bɑnt] Verbuigingen: band|en (meerv.) 1) rubberen ring met lucht erin rond een wiel transport Voorbeelden: `een lekke band`, `de band oppompen`, `een band plakken` 2) langwerpige strook van e…

Wat betekent 98v op band?

Voorbeeld: Als de bandenmaat 205/55R16 94V is, zoals het voorbeeld hierboven, dan is de letter V de snelheidscodering van de band. Dit betekent dat de banden een maximale snelheid van 240 kilometer per uur aankan.

Wat betekent 175 65 R14?

Een voorbeeld van een bandenmaat zoals op een autoband staat is, 175/65 R14 82T. Het eerste getal ‘175’ geeft de breedte van de band weer in millimeters. Wat betreft dit voorbeeld is de band dus 175 millimeter breed. Het twee getal, ’65’, geeft de verhouding weer tussen de hoogte en de breedte van de autoband.

Wat betekent V op een autoband?

De snelheidsindex van een band wordt op de zijkant ervan vermeld, na het draagvermogen. In dit voorbeeld is de snelheidsindex W, wat betekent dat de band wettelijk is goedgekeurd voor snelheden tot 270 km/h.

Wat betekent 91H op een autoband?

De cijfers (91) geven de Load Index aan. De letter (H) geeft de Speed Index aan. In dit voorbeeld is de maximale belasting 615 kg per band en de maximale snelheid 210 km.

Wat betekenen de codes op een band?

De cijferreeks op de autoband ziet eruit als een onsamenhangende reeks getallen en cijfers, maar hebben een duidelijke betekenis. Het tweede getal staat voor de verhouding tussen de bandbreedte en bandhoogte. De letter daaropvolgend staat voor het type band en de twee cijfers erna geven de diameter van de velg aan.

Wat is de snelheidsindex?

De letter die achter de loadindex, de snelheidsindex, staat geeft de maximale snelheid die met de autoband gereden mag worden. Neemt u hiervoor de maximale snelheid die bij uw auto opgegeven is.

Wat betekent 185 65 R14?

Het eerste getal staat voor de doorsnede van je band. Deze varieert van 125 mm tot ongeveer 335 mm. Banden worden steeds met stappen van 10 millimeter breder. Het tweede getal staat voor de hoogte van de band.

Wat betekent 165 65 R14?

R14 = 14 inch 165 = breedte maat band 70 = hoogte band tot velg – GoeieVraag.

Is een M s band een winterband?

Allseasonbanden vormen een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Ze hebben duidelijke voordelen ten opzichte van zomerbanden onder winterse omstandigheden en tekortkomingen ten opzichte van winterbanden op besneeuwde wegen. M+S is een niet-beschermde aanduiding: Modder en Sneeuw.

Wat betekent 91h op een autoband?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven