Wat betekent het als een telefoon refurbished is?

Wat betekent het als een telefoon refurbished is?

Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, en desktops worden refurbished aangeboden en verkocht. Refurbished betekent dat eventuele data wordt verwijderd en dat de apparatuur grondig wordt gereinigd.

Is een refurbished telefoon betrouwbaar?

Als je een nieuwe telefoon koopt, kun je er van uit gaan dat het om een kwalitatief goed product gaat. En anders kun je altijd nog terugvallen op de garantie. Bij een refurbished telefoon heb je deze zekerheid niet altijd. Toch kun je aan de buitenkant niet altijd zien hoe beschadigd een telefoon is.

Is refurbished net zo goed als nieuw?

Zo goed als nieuw Refurbished is echter anders ten opzichte van tweedehands vanwege dat Refurbished goederen zijn nagekeken en gereviseerd. Refurbished goederen worden tijdens een strenge controle op kwaliteit en functioneren getest en zonodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.

Wat is een gereviseerde smartphone?

Reviseren is het controleren en zonodig corrigeren van machines of documenten. Bij ons betekent de term refurbished: het controleren en corrigeren van iPhone toestellen. De werking, batterijduur en software zijn gecontroleerd. Alle niet werkende onderdelen worden vervangen door originele Apple onderdelen.

Hoe zie je of een telefoon refurbished is?

Kijk of je iPhone is opgeknapt.

  1. Als de eerste letter een ‘M’ of een ‘P’ is, is jouw telefoon een origineel (retail) model.
  2. Als de eerste letter een ‘N’ is, is je telefoon opgeknapt door Apple.
  3. Als de eerste letter een ‘F’ is, is je telefoon opgeknapt door een telecomprovider of een derde verkoper.

Hoe kun je zien als een telefoon refurbished is?

Laat je goed informeren over de staat van het product. Sommige aanbieders zeggen duidelijk hoe het product eruitziet. Ze laten je soms kiezen tussen uiterlijke verschillen. Je betaalt dan minder voor een product met meer beschadigingen.

Is het slim om een refurbished telefoon te kopen?

Duurzaam: refurbished iPhones zijn beter voor het milieu. Je kiest tenslotte voor hergebruik en daardoor verleng je de levensduur van het apparaat. Dankzij het opknappen van al eerder gebruikte iPhones worden er veel minder telefoons weggegooid en wordt het milieu minder belast.

Is het verstandig om een refurbished Iphone te kopen?

Een refurbished iPhone is een soort tweedehands iPhone, maar dan beter. De telefoon is namelijk goed gecontroleerd, opgelapt en schoongemaakt, waardoor hij zo goed als nieuw is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over of het toestel goed werkt – zéker omdat je ook een paar jaar garantie krijgt.

Is het verstandig om een refurbished iPhone te kopen?

Wat betekent refurbished A?

Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Het zijn producten die retour zijn gekomen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van technische defecten of een inruilprogramma.

Hoe kan ik zien of een iPhone refurbished is?

Nieuw, vervangen of gereviseerd? Het iPhone modelnummer laat zien of je met een nieuwe iPhone of een refurbished iPhone te maken hebt. Dit geldt natuurlijk ook voor refurbished iPads. Je kunt het modelnummer achterhalen via Instellingen > Algemeen > Info > Model en het zal eruit zien als MQ8R2ZD/A of iets dergelijks.

Hoe kun je zien of je iPhone echt is?

Serienummer nakijken Elk iPhone toestel heeft een serienummer. Middels het serienummer kun je controleren of het om een echt, legitiem Apple product gaat. Zoek het serienummer van het te kopen toestel op via Instellingen >> Algemeen >> Info.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven