Wat betekent kwekken?

Wat betekent kwekken?

Het begrip kwekken heeft 2 verschillende betekenissen: 1) kwaken. een geluid maken als dat van kikkers en sommige vogels, zoals eenden; kwaken. 2) druk praten; kwebbelen.

Waarom maken eenden geluid?

Bij schrik veranderd de toonhoogte en de intensiteit van het geluid. Een wilde eend kwaakt niet snel in het donker omdat zij zich dan verraad. Mannetjes kunnen ook alleen maar een dof geluid voort brengen. Mandarijnen en vele andere wilde eendensoorten maken weer een heel ander geluid.

Waarom kwaakt een eend?

Eenden ruien hun slag- en staartpennen tegelijkertijd, zodat ze ongeveer een maand niet kunnen vliegen. Deze rui vindt plaats meteen na het broedseizoen. Het geluid dat door eenden wordt gemaakt wordt “snateren”, “kwaken” of “kwekken” genoemd. Mannetjes van noordelijke soorten hebben vaak opvallend gevederte.

Wat is het verschil tussen telen en kweken?

‘Telen’ wordt gezegd van gewassen en van dieren. ‘Kweken’ wordt alleen van gewassen, kleinere dieren (vissen, vlinders, oesters) of van onstoffelijke zaken gezegd (‘dat kweekt haat’). ‘Fokken’ wordt alleen van vee of andere huisdieren gezegd.

Wat is een Kwene?

kwene, zn. v.: oude, truttige, lelijke vrouw; onvruchtbare koe.

Wat voor geluid maakt een eend?

Overzicht

Dier Werkwoord Onomatopee
duif koeren, roekoeën roekoe
eend snateren, kwaken kwek, kwak
ekster klappen, kwekken, kekkeren
everzwijn briesen

Wat doen eenden s nachts?

Maar ’s nachts doen wilde eenden heel andere dingen. Eenden zoeken voedsel in kleinere plassen en sloten, met voedselrijk ondiep water. Overdag rusten ze. Ze verzorgen hun veren, houden zich met elkaar bezig en „snacken wat bij”.

Is een fuut een eend?

Podiceps cristatus. De Fuut is ongeveer zo groot als een eend met een slanke, zuiver witte hals, een puntige snavel en glanzend witte borstveren. Het is een echte watervogel maar ze hebben geen zwemvliezen. Ze leven altijd op het water en omdat de poten vrij ver achter op het lichaam staan kunnen ze niet goed lopen.

Hoe lang zit een eend op zijn nest?

Heeft een lange broedperiode die van februari tot augustus kan duren. Gedurende die tijd heeft de wilde eend een broedsel meestal bestaande uit 7 tot 11 eieren (maar kan lopen van 1-13). Broedduur: 24-32 dagen. Het nest is een ondiep kuiltje in de buurt van water, bedekt met mos, donsveertjes en takjes.

Wat is een kweker?

De werkzaamheden van een teler of kwekers bestaan uit het telen of kweken van bloemen of planten, maar kan ook bestaan uit het telen of kweken van gewassen zoals groentes en aardappelen. De taken van de teler of kweker is het bemesten, verzorgen en water geven van de grond die hij/zij gebruikt.

Wat is een kweekbedrijf?

Definities die `kweekbedrijf` bevatten: Fokkerij = 1) Aanfok 2) Aankweek 3) Aankweken 4) Aanplant 5) Bedrijf 6) Cultuur 7) Fok 8) Fokbedrijf 9) Het voorttelen van vee 10) Kennel 11) kweekbedrijf 12) Kweken 13) Onderneming waar dieren worden geteeld 14) Reproductie 15) Teelt 1…

Wat is een Chimera?

De Chimaera (uit het Latijn, van het Griekse Χίμαιρα – Chimaira) is een wezen uit de Griekse mythologie. Het is een monsterlijk schepsel, samengesteld uit delen van meerdere beesten, afkomstig uit de streek Lycië in Anatolië.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven