Wat is het muntteken van Nederland?

Wat is het muntteken van Nederland?

Het Muntteken In 1816 werd de Mercuriusstaf gekozen als muntteken. Voor die tijd gebruikte de Koninklijke Nederlandse Munt lange tijd het wapen van Utrecht als teken. De Mercuriusstaf, ook wel Caduceus genoemd, is een verwijzing naar Mercurius, de Romeinse god voor handel en verkeer.

Waar staat het muntteken?

Bij alle munten staat het muntteken rechts op de voorzijde van de munt.

Wat staat op een Duitse Euro?

De munten van 1 en 2 euro zijn voorzien van het traditionele symbool van de Duitse soevereiniteit, de adelaar. De vogel wordt omringd door de Europese sterren. Het ontwerp is van Heinz en Sneschana Russewa-Hoyer.

Welk land is RF?

Nationale merktekens op de euromunten

Land Type Beschrijving
Finland afkorting FI (vanaf 2007)
Frankrijk afkorting RF (niet op munten met tekst)
tekst RÉPUBLIQUE FRANÇAISE (enkel gezamenlijke €2 gedenkmunten)
Griekenland tekst ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Helleense Republiek)(vanaf 2007 enkel €2 gedenkmunten)

Wat is klein muntmeesterteken?

Het muntmeesterteken (Engels: privy mark, Frans: différent, Duits: Münzmeisterzeichen) is een symbool dat samen met het muntteken wordt geslagen op de munten van de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) (voorheen ’s Rijks Munt). Deze traditie stamt uit de vijftiende eeuw.

Welk gebouw staat er op de Duitse euromunten?

Op de 1 euromunt zien we de federale arend van Duitsland. Dit is het symbool van de Duitse soevereiniteit. Dit ontwerp is gemaakt door Heinz en Snechana Russewa-Hoyer. Op de 50 eurocent munt zien we de Brandenburger Poort in Berlijn.

Wat staat er op de zijkant van 2 euro Duitsland?

Randschrift op de munt van 2 euro: EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT (eenheid, recht en vrijheid) en de afbeelding van de bondsadelaar.

Welk land heeft UA als afkorting?

Oekraïne, Europees land waarvan UA de ISO-landcode is (naar de Engelse transliteratie van het Oekraïens: Ukrayina) Uitgesloten Aansprakelijkheid, rechtsvorm voor coöperaties.

Wat betekent RF op een munt?

De Franse euromunten hebben drie verschillende ontwerpen voor de drie series. Alle ontwerpen tonen de 12 sterren van de EU en het jaar waarin de munt geslagen werd. Deze munten tonen ook de letters ‘RF’, voor République Française (Franse Republiek).

Wat is de waarde van een 5 gulden munt?

Gouden 5 gulden munt (Wilhelmina)

AANTAL Eenheidsprijs
1+ € 238,00
2+ € 233,90
5+ € 231,70

Wat is een gulden uit 2001 waard?

Kies uw product

UNC € 2,50
Proof-kwaliteit € 8,50
Zilver € 2.450,00
FDC in blister € 4,50

Wat staat er op de 1 euro munt van Frankrijk?

Op alle munten staan de twaalf sterren van de Europese vlag. Op de munt van 1 euro staat het cultureel en historisch waardevolle Casa de la Vall, het voormalige parlementsgebouw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven