Wat betekent moslima?

Wat betekent moslima?

vrouwelijke moslim. vrouw met een islamitisch geloof; vrouwelijke moslim; vrouwelijke aanhanger van de islam.

Waarom gesluierd?

Anderen menen dat tijdens het leven van Mohammed alleen zijn eigen vrouwen gesluierd en afgezonderd geleefd hebben en dat andere vrouwen deze vrouwen later zijn gaan imiteren. Anderen dragen een hoofddoek onder sociale druk, op vraag of eis van hun partner of familie, of ter bescherming van hun bescheidenheid.

Wat houdt een islamitisch huwelijk in?

Het islamitisch huwelijk wordt gezien als een contract tussen man en vrouw. Moslimstellen kunnen aan een imam vragen om hen aan elkaar te verbinden, maar kunnen ook hun verbintenis tegenover elkaar uitspreken. Rechtsgeldig is het islamitische huwelijk niet in Nederland.

Wat is Falasisme?

Het salafisme is een orthodoxe stroming binnen de islam, die staat voor een vroom leven zoals de profeet Mohamed dat ooit leidde.

Waarom moet je een boerka dragen?

Het dragen van een boerka of nikab is volgens Darmoni, die onderzoek doet naar islam en feminisme, het toonbeeld van ongelijkheid. “Een vrouw draagt dat zodat haar schoonheid wordt bedekt en een man niet opgewonden raakt. Nou, laat die man maar leren met zijn libido om te gaan. Hij moet respect voor jou hebben.”

Wat zegt de Koran over het dragen van een hoofddoek?

Soera An-Noer (Het Licht) vers 31. En “O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun gewaden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijk om hen te herkennen en worden zij niet lastiggevallen.

Wat mag je allemaal doen als je verloofd ben in de islam?

Nikaah en verloving Bij de islam gaat er een verloving aan de bruiloft vooraf. De man kan persoonlijk een aanzoek aan het meisje zelf doen of via de ouders kenbaar maken dat hij wil trouwen. De vrouw moet vervolgens het accepteren. Dit kan ze ook via haar ouders kenbaar maken.

Wat zegt de Koran over seks?

Orale seks is toegestaan binnen de islam. Een man en vrouw mogen volledig van elkaar genieten op de manier zoals zij dat willen in de breedste zin van het woord. Seks binnen het huwelijk wordt als heel belangrijk gezien, omdat dit ervoor kan zorgen dat de huwelijksrelatie gezond blijft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven