Wat doen pelgrims?

Wat doen pelgrims?

Een bedevaart of pelgrimage (van het Oudfrans pelrimage) is een (pelgrims)reis naar een bedevaartsoord die een bijzondere betekenis heeft binnen een religie.

Wat doen pelgrims als ze aankomen op de plek van bestemming?

Je sluit vriendschappen, maar je moet mensen ook weer laten gaan. Iedereen loopt de camino op zijn eigen tempo. Op de plaats van bestemming bidden pelgrims, bijvoorbeeld om vergeving van hun zonden of om hun God te danken dan wel een gunst te vragen.

Wat symboliseert dit ritueel tijdens de bedevaart naar Santiago de Compostela?

pelgrimstocht = de pelgrimstocht zelfst. naamw. La Voie lactée = == Verhaal == Twee zwervers gaan op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Op hun pad ontmoeten ze een rist figuren, die de posities binnen het christendom symboliseren.

Hoe heet de belangrijkste pelgrimsroute?

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (ook wel Sint Jacobsroute of Jacobsweg genoemd) (Spaans: Camino de Santiago; Galicisch: Camiño de Santiago) is de pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje.

Waarom pelgrimstocht naar Santiago de Compostela?

Santiago is een doel van pelgrims om verschillende redenen: Het is een oude Keltische weg naar het verre Westen, naar het einde van de wereld – finis terrae. Het is een plaats en streek die door de Spaanse koningen (met wat hulp van onze Karel de Grote) het eerst op de Moren werd veroverd.

Hoe heet de route naar Santiago de Compostela?

De Franse route, in het Spaans Camino Francés genoemd, is de meest populaire route. De route loopt van Saint-Jean-Pied-de-Port aan de Franse kant van de Pyreneeën naar Roncesvalles aan de Spaanse kant, en vervolgens verder naar Santiago de Compostella door de steden Pamplona, Logroño, Burgos en León.

Wat is een pelgrimstochten?

Van oorsprong is een pelgrimstocht een tocht naar een plaats met een speciale godsdienstige betekenis. Tegenwoordig hebben pelgrimstochten een aantrekkingskracht op wandelaars die op zoek zijn naar rust en bezinning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven