Welke soorten surfboards zijn er?

Welke soorten surfboards zijn er?

Het beste kijk je naar een Fish Surfboard of een Hybrid board. Deze boards hebben het voordeel dat ze dezelfde lengtes zoals shortboards hebben, maar doordat ze wijder en dikker zijn hebben ze nog een vrij hoog volume. Zo is de stap van een Mini Malibu/Funboard niet te groot.

Welk volume nodig surfplank?

Zorg ervoor dat het board minimaal 150 liter volume heeft. Dit is het drijfvermogen van de surfplank. Je kunt het ongeveer berekenen dat jou eigen gewicht (zeg 80 kg) + het gewicht van je zeil, mast en giek (zeg 10 kg) samen 90 liter is. Dus op een 90 liter board zou je dan net kunnen blijven drijven.

Wat is Funboard?

Funboard – (Eng.), korte surfplank waarmee men kan springen. Hiervan afgeleid het werkwoord funboarden. Vroeger heette windsurfen ook wel plankzeilen, vooral door de overeenkomsten met het traditionele zeilen.

Hoe groot is een surfplank?

Breedte: 75 tot 95 cm. Zeer belangrijk is dat er bij een beginners windsurfplank, naast de standaard vin, ook een zwaard in zit. Het zwaard geeft stabiliteit en zorgt ervoor dat je minder snel afdrijft tijdens het wind surfen.

Hoe kies ik een surfboard?

De keuze van je surfplank wordt gemaakt op basis van 3 criteria: je niveau (beginner, ervaren en expert), je morfologie, het type constructie (en de vorm) en het type golven dat je surft.

Welke windsurfplank kopen?

Een goede maatstaaf voor het bepalen van het juiste board is door je eigen gewicht in kg te nemen en daar minimaal 40 kg bij op te tellen. Dit samengenomen geeft een volume in liters wat het board minimaal moet bevatten en geeft een houvast voor beginnende en licht gevorderde windsurfers.

Welk volume Windsurfboard?

Volume windsurfboard

Gewicht Volume Zeilmaat
70 – 80kg 125 / 135ltr 6.5 / 7.5
80 – 90kg 125 / 135ltr 7.2 / 8.0
90 – 100kg 135 / 145ltr 7.5 / 8.5
100/+ kg 135 / 145ltr 7.5 / 8.5

Wat is een goede beginners surfplank?

De meeste surfers beginnen met een Mini Malibu of Fun Board. Deze boards hebben veel volume en zitten qua lengte tussen een longboard en een shortboard in. Merken als Torq, BIC en NSP bieden Mini Malibu/Fun boards aan. Het voordeel van dit soort boards is dat ze redelijk waardevast blijven en sterk zijn.

Wat is een goed beginners surfboard?

Als je een beginner bent, moet je altijd op zoek gaan naar een plank die breed, dik en minstens 90 cm langer is dan jij. Beginnende surfers moeten altijd een surfplank met extra drijfvermogen en stabiliteit nemen om makkelijker te peddelen voor de golf.

Waar is een surfplank van gemaakt?

De windsurfplank bestaat uit een drijflichaam van -veelal- kunststof, voorzien van een beweegbaar tuig. Dit tuig bestaat uit een mast, zeil en giek. Dit tuig is aan de plank bevestigd door middel van een in alle richtingen draaibare en kantelbare mastvoet.

Hoe duur is een surfplank?

Alle vliegtuigmaatschappijen

Airline Tarief binnen Europa Extra info
Iberia 150,- Altijd al een lastige partij geweest, dus goed checken. Sowieso maar 1 board. En kleiner dan 250 cm. Zie hier
TUI fly 35,- Maximaal 1 per persoon. En maximaal 30kg.
Cathay Pacific 0,- Zoals KLM.
Air Lingus 40,- Kosten gelden voor surfboards tot 200 cm.

Welk surfboard voor Noordzee?

Fish. Dit zijn vaak wat kleinere en bredere boards. Prima om mee te surfen in de Noordzee. Door het grotere volume kan je vaak goed uit de voeten en heb je voldoende snelheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven