Wat doet ALT tekst?

Wat doet ALT tekst?

ALT-teksten (ook wel alt-tags genoemd) worden ingevuld als titel van een afbeelding en geven een samenvatting van wat er te zien is op de afbeelding. Voor zoekmachines is een alt-tag belangrijke extra informatie omdat deze de afbeelding niet kunnen lezen. Voor mensen met een visuele beperking is een alt-tag ook handig.

Hoe lang ALT tekst?

Om je foto te kunnen omschrijven wil je natuurlijk wel weten hoe lang deze tekst mag zijn. Op het internet wordt er wel het e.e.a. over geschreven, maar hoe lang de alt text nou echt mag zijn, geeft niemand eigenlijk antwoord op. En dan zit er dus niks anders op dan het te testen. Dus dat doe je dan in zo’n geval.

Wat is een goede alt tag?

Een goede alt-tekst beschrijft wat er daadwerkelijk te zien is op een afbeelding. Nu hoef je niet in detail te treden over bloemetjesbehang op de achtergrond of het aantal planten dat in de vensterbank staat. Behalve dan wanneer jij interieurstylist bent en iets vertelt over deze aspecten.

Wat betekent alt tag?

Een alt tag is een alternatieve tekst die een element op de pagina beschrijft die onder specifieke condities niet zichtbaar is. Deze informatie kan zichtbaar of hoorbaar worden gemaakt voor gebruikers die de content niet kunnen bekijken, vanwege technische restricties of door een visuele beperking.

Wat is Alt image?

Alt tags van een afbeelding De alt tag is een attribuut van een afbeelding, het bestaat uit tekst die de content van de afbeelding beschrijft. Met behulp van de alt tag is het mogelijk om de crawlers van de zoekmachines meer informatie te verschaffen over de inhoud van een afbeelding.

Hoe kun je het voor zoekmachines eenvoudiger maken om de afbeeldingen op je website te herkennen?

Zoekmachines kunnen geen tekst in afbeeldingen lezen, enkel de tekst en HTML-tags eromheen. Plaats dus niet onnodig tekst in afbeeldingen, tenzij het bijvoorbeeld gaat om een infographic. Schrijf er in dat geval op z’n minst een toelichting bij. Ook knoppen en navigatie bestaan idealiter uit echte tekst.

Hoe schrijf ik een goede alt tekst?

Wat is een goede Alt tekst?

  • Een Alt tekst moet kort maar beschrijvend zijn. Zorg dat de tekst een goede representatie van de betreffende afbeelding is.
  • Gebruik één of twee woorden uit de titel van je artikel in de Alt tekst.

Hoe ziet een alt tag eruit?

De alt tag is een attribuut van een afbeelding, het bestaat uit tekst die de content van de afbeelding beschrijft. Daarnaast helpt het ook de zoekmachines bij het begrijpen van de afbeelding.

Hoe maak je een alt tag?

Een alt tag toevoegen in het CMS

  1. Vul de gewenste alt tag in bij ‘Alternatieve tekst’ en kopieer de tekst.
  2. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  3. Plak de gekopieerde tekst bij ‘Adviserende titel’.
  4. Sla de wijziging op en controleer op de website of de alt tag werkt.

Wat betekent Alt in html?

ALT-attribuut is een HTML attribuut dat gebruikt wordt in zowel HTML en XHTML documenten om een alternatieve tekst weer te geven wanneer het element in kwestie niet kan worden vertoond. Andere termen zijn ALT-tags en ALT-tekst. Ze worden met name gebruikt om mensen met een visuele beperking van dienst te zijn.

Hoe kun je vaststellen op welk Socialmediaplatform je je het best kunt richten?

De eerste stap is om je doelgroep te identificeren. Hoe specifieker de kenmerken van je doelgroep, des te makkelijker het is om te weten welk social media kanaal het best geschikt is. Hierbij is de keuze voor het social platform ook deels afhankelijk of je bedrijf zich in de B2C of in de B2B markt bevindt.

Wat is de eerste stap in het zoekmachine optimalisatie proces voor jouw website?

Het zoekmachine optimalisatie proces begint met een zoektermanalyse – ook wel zoekwoorden onderzoek genoemd. Om de vindbaarheid van jouw website in Google te verbeteren, is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: op welke zoektermen, die gebruikers van de zoekmachines gebruiken, wil ik gevonden worden?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven