Wat doet een ventilatiesysteem?

Wat doet een ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem is een systeem in uw woning dat de lucht zuivert. De lucht in uw huis wordt in de ventilatieschacht gezogen. Ook vuil, stofdeeltjes en vocht uit de lucht worden hierbij meegezogen. Elke dag komt er namelijk ongeveer 10 liter vocht bij in de lucht van ons huis, vaak in de vorm van stoom.

Wat is een Luchtventilatiesysteem?

Ventileren gebeurt met een ventilatiesysteem. Dat voert verse lucht aan via droge ruimtes (slaapkamer, woonkamer). De lucht verplaatst zich vervolgens via de gang en trappenhal naar vochtige ruimtes (keuken, badkamer), waar ze wordt afgevoerd door het ventilatiesysteem.

Wat zijn ventilatiekanalen?

Ventilatiekanalen vormen een belangrijke schakel in een mechanisch ventilatiesysteem. Via de kanalen wordt verse lucht naar de vertrekken in de woning getransporteerd en kan vervuilde lucht de woning verlaten. Ventilatiekanalen kunnen zowel als opbouwsysteem toegepast worden of als instortsysteem (in de vloeropbouw).

Is een ventilatiesysteem nodig?

Op de vraag “is een ventilatiesysteem nodig voor een gezond binnenklimaat” is het antwoord dus JA! Een ventilatiesysteem zorgt voor goede luchtcirculatie, voor afvoer van verontreinigde lucht en voor aanvoer van verse zuurstof. Woningventilatie is het enige systeem dat dit op een efficiënte en consistente manier doet.

Wat is het nut van mechanische ventilatie?

Waarom is mechanische ventilatie nodig? De lucht in een gebouw moet worden ververst voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Om toch frisse lucht binnen te krijgen, is mechanische ventilatie ontwikkeld. Het meest toegepaste systeem zorgt alleen voor mechanische afvoer van ‘vervuilde’ binnenlucht door het hele huis.

Hoe werkt een balansventilatie?

Hoe werkt balansventilatie? Bij balansventilatie voert een continu draaiende ventilatiemotor vervuilde lucht af via luchtkanalen en ventielen. Een balansventilatiesysteem gebruikt de warmte uit de afgevoerde lucht om de verse lucht van buiten op te warmen. Hiervoor is een warmteterugwin unit (wtw) nodig.

Welke soorten ventilatie boxen zijn er?

Er zijn twee soorten ventilatie: systeem C en systeem D. Systeem C wordt ook wel mechanische ventilatie genoemd en systeem D balansventilatie.

Welke soorten ventilatiesystemen zijn er?

de verschillende ventilatiesystemen

  • type a: natuurlijke toevoer – natuurlijke afvoer.
  • type b: mechanische toevoer – natuurlijke afvoer.
  • type c: natuurlijke toevoer – mechanische afvoer.
  • type d: mechanische toevoer – mechanische afvoer.

Wat is natuurlijke ventilatie?

Bij natuurlijke ventilatie loopt de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht via (klep)ramen en roosters. Vervuilde lucht kan ook naar buiten gaan via een pijp met een uitmonding op het dak, via een afzuigkap in de keuken of ventilatoren in de badkamer of het toilet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven