Wat doet EZK?

Wat doet EZK?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is verantwoordelijk voor de bevordering van een evenwichtige economische groei, voor de ordening van het economisch leven, voor klimaat en energie en voor technologische innovatie. Het ministerie kent ook een staatssecretaris, Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD).

Wat doet het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft zorg voor het goed functioneren van het openbaar bestuur van ons land. De hoofdtaken zijn het bevorderen van de democratische rechtstaat, slagvaardig bestuur, zorg voor betaalbare woningen en een goede leefomgeving.

Wat doet het ministerie van Economische Zaken en klimaat?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt samen met zijn partners aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaatneutrale samenleving en een sterke, open economie. We geven ondernemers de ruimte om te vernieuwen en benutten de economische kansen van verduurzaming en digitalisering.

Wat doet de minister van Financiën?

De minister van Financiën is verantwoordelijk voor de rijksbegroting, Thesaurie en financiële markten (financieel toezicht, staatsdeelnemingen) en Europees en internationaal monetair beleid. De minister behartigt op Europees niveau de Nederlandse belangen in de ECOFIN-raad, de Eurogroep en de Begrotingsraad.

Wat valt er onder Economische Zaken?

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is een Nederlands ministerie. Het houdt zich bezig met alle zaken die te maken hebben met de Nederlandse economie, zoals handel, industrie, communicatie, energievoorziening, ondernemen, innovatie en consumentenzaken, en het klimaatbeleid.

Wie is de baas van het ministerie?

De ministeries staan onder politieke leiding van een minister en een staatssecretaris. Dat betekent dat de ministers en staatssecretaris politiek verantwoordelijk zijn voor de ministeries. Er zijn ook ministers zonder portefeuille. Zij werken vanuit een departement, maar geven geen politieke leiding aan dat ministerie.

Wie is minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid?

De huidige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is sinds 26 oktober 2017 Wouter Koolmees (D66). De ambtelijke leiding over het ministerie is in handen van een secretaris-generaal, Loes Mulder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven