Wat gebeurt er als je je pols breekt?

Wat gebeurt er als je je pols breekt?

De pols moet dan opnieuw gezet worden of operatief behandeld worden. Ook is er kans op het ontstaan van een Posttraumatische Dystrofie (zie de folder ‘Posttraumatische Dystrofie’ voor meer informatie). Dit is een ziektebeeld dat gepaard gaat met pijn, zwelling en verkleuring van de hand en vingers.

Hoe snel breekt je pols?

Meer weten over een gebroken pols? Bij een gebroken pols heeft u een breuk in uw spaakbeen of uw ellepijp. Het duurt enkele maanden om van uw polsbreuk te herstellen.

Hoelang heb je gips als je pols gebroken is?

Vaak wordt bij deze eerste controle een röntgenfoto gemaakt en krijgt u een nieuw gips aangelegd. Hoe lang het gips dient te blijven zitten, is afhankelijk van het soort polsbreuk en varieert van drie tot zes weken.

Hoe weet je of je een botbreuk hebt?

U voelt pijn op de plaats van de breuk, simpele bewegingen worden opeens moeilijk uitvoerbaar en er ontwikkelt zich een zwelling. Deze zwelling is het gevolg van een bloeduitstorting, die ontstaat bij een breuk. Soms kunt u een fractuur herkennen aan een krakend geluid, net nadat het bot gebroken is.

Hoe weet je of je pols is gebroken?

Kenmerken van een gebroken pols zijn pijn, zwelling en een afwijkende stand. De pijn neemt toe bij bewegen. Om de fractuur goed te kunnen beoordelen wordt een röntgenfoto gemaakt. Bij uitgebreidere breuken bij jonge patiënten wordt vaak een aanvullend onderzoek gedaan in de vorm van een CT-scan of MRI-scan.

Is pols gebroken?

Bij een polsbreuk is er een breuk van het spaakbeen, ellepijp of beide botten nabij de pols. Soms betreft het alleen een scheurtje in het bot, maar vaak is er verplaatsing van de botstukken.

Hoe weet je of je pols gebroken of gekneusd is?

Het verschil tussen een botbreuk en een kneuzing is vaak lastig te constateren. Alleen wanneer duidelijk een bot uitsteekt is dit verschil te zien met het blote oog. Omdat er zich in beide gevallen een zwelling vormt en de huid verkleurt door een bloeduitstorting.

Is pols gebroken of gekneusd?

Hoe lang blijft hand dik na polsbreuk?

Doordat u een aantal weken met gips of een andere immobilisatie methode behandeld bent kunnen de hand en de vingers de eerste 6 weken nog regelmatig dik worden. In het begin kan bewegen pijnlijk zijn. Toch is het belangrijk dit te blijven doen.

Hoe heelt een gebroken bot?

Genezing van een botbreuk Er vormt zich een bloedstolsel en bindweefselcellen gaan ingroeien in hun omgeving. Deze maken stevige draden waarin weer kalk wordt afgezet door nieuwe botcellen. Dit duurt ongeveer zes tot acht weken. Zo groeit het bot geleidelijk weer vast en wordt het daarna weer hard.

Hoe weet je of iets gebroken of gekneusd is?

Bij een kneuzing ontstaat ook vaak een zwelling of een blauwe plek. Een kneuzing kan ook erg veel pijn doen, maar vaak zie je dat een kneuzing in een groter gebied pijnlijker is en bij een breuk de pijn met één vinger is aan te wijzen.

Is mijn pols gebroken of gekneusd?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven