Wat heeft het Korps Mariniers met Michiel de Ruyter te maken?

Wat heeft het Korps Mariniers met Michiel de Ruyter te maken?

Het is het 1e wapenfeit van de voorloper van het Korps Mariniers. De vloot onder leiding van Cornelis de Witt, Michiel de Ruyter en Willem van Ghent kan verder met het gedurfde plan om de Engelse vloot in het hart te treffen. Bij Chatham worden tegen minimale verliezen 3 grote en 10 kleine schepen vernietigd.

Hoelang werk je bij Defensie?

Een uitzendingsperiode duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden. Na een uitzending geldt een rustperiode waarin de militair niet direct wéér op uitzending gestuurd kan worden. Ook na de uitzending is een uitstekende personeelszorg gegarandeerd, zelfs als een militair niet meer in dienst is.

Wat werd er buitgemaakt in 1667?

Pronkstuk is de spiegel (het achtersteven met wapenschild) van het iconische vlaggenschip Royal Charles dat in 1667 in het hol van de leeuw werd buitgemaakt en naar Hellevoetsluis werd gesleept. Natuurlijk had de aanval als doel om de oorlog met Engeland snel te beëindigen.

Wat heeft Michiel de Ruyter in zijn rechterhand?

Het gietijzeren standbeeld uit 1841 is van de hand van de Vlaamse beeldhouwer Louis Royer. Op het beeld is De Ruyter te zien, staande op een scheepsdek met de rug naar het stuurwiel, met een kijker in de hand en de andere hand in de zij.

Wat doe je als je bij Defensie werkt?

Maar je kunt ook als militair of als burger aan de slag bij één van de ondersteunende onderdelen van Defensie: de Bestuursstaf, de Defensie Materieel Ondersteuning of het Defensie Ondersteuningscommando. Hier werk je als inkoper, ICT’er, technicus, communicatiemedewerker of in één van de vele andere burgerfuncties.

Kan je zomaar in het leger?

Ja, dat kan. Met je VWO-diploma kun je kiezen uit drie wetenschappelijke bachelors aan de Nederlandse Defensieacademie: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) of Militaire Systemen en Technologie (MS). Je kunt je niet zomaar aanmelden voor een studie bij Defensie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven