Wat is de derde taal van Zwitserland 9 letters?

Wat is de derde taal van Zwitserland 9 letters?

Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans. Het Duits wordt als hoofdtaal door ongeveer 63% van de bevolking gesproken, het Frans door 20% van de bevolking, het Italiaans door zo’n 7% en dan het Reto-Romaans door nog geen 1% van de bevolking.

Welke taal spreekt het Zwitsers elftal?

Zwitsers-Duits, Frans of Engels. Zwitsers-Duits is nog steeds dominant, simpelweg omdat de meeste spelers daar vandaan komen. Twee Franssprekenden zullen Frans spreken, een Zwitser-Duitssprekende en Franssprekende zullen waarschijnlijk Engels spreken. In Franstalig Zwitserland wordt ook Duits onderwezen.

Welke taal spreken ze in Genève?

In het westen van het land, in Suisse romande, wordt Frans gesproken. 4 kantons zijn Franstalig: Genève, Waadt, Neuenburg en Jura. 3 kantons zijn tweetalig: in Bern, Freiburg en in Wallis wordt Duits en Frans gesproken. In Ticino en in 4 zuidelijke dalen van Graubünden wordt Italiaans gesproken.

Hoeveel officiele talen zijn er in Zwitserland?

Zwitserland kent maar liefst 4 officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans (alleen gesproken in het kanton Graubünden). Welke taal of talen u tegenkomt bij het zakendoen, hangt af van de regio waar u zaken wilt doen. De taal hoeft overigens geen barrière te zijn.

Is Zwitserland goed in voetbal?

Het Zwitsers voetbalelftal is een team van voetballers dat Zwitserland vertegenwoordigt in internationale wedstrijden en competities….Zwitsers voetbalelftal.

Zwitserland
Optredens 5 (eerste keer: 1996)
Beste resultaat Kwartfinale (2021)
Finaleronde UEFA Nations League
Optredens 1 (eerste keer: 2019)

Wat zijn de talen van Nederland?

Nederlands
Nederland/Officiële talen
Nederlands is de officiële taal van Nederland. Het Fries is de tweede officiële taal in de provincie Fryslân. Op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (BES-eilanden) zijn naast Nederlands ook Papiaments en Engels erkend als officiële talen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven