Welke papieren heb ik nodig om naar Amerika te gaan?

Welke papieren heb ik nodig om naar Amerika te gaan?

Als u naar de Verenigde Staten van Amerika reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Kun je met Nederlands rijbewijs in Amerika rijden?

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto. Omdat verhuurbedrijven in veel staten vaak toch om een IRB (internationaal rijbewijs) vragen, wordt aangeraden voor de zekerheid IRB model 1949 mee te nemen.

Wat voor rijbewijs heb je nodig in Amerika?

Een Belg die in de VS verblijft is verplicht een Amerikaans rijbewijs van de staat waar hij woont te bekomen. Sommige staten zijn bereid een Belgisch rijbewijs om te wisselen voor een Amerikaans; in andere staten wordt een test opgelegd.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een camper in Amerika?

Antwoord: Je mag met je B rijbewijs gewoon een camper besturen in de USA of Canada. Ook een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Welke visums zijn er voor Amerika?

Overzicht van de Amerikaanse visums:

  • Visa voor Amerika voor zaken, vakantie en medische behandelingen (B)
  • Transitvisum voor Amerika (C)
  • Studentenvisa voor Amerika (F/M)
  • Uitwisselingsvisum voor Amerika (J)
  • Werkvisa voor Amerika (D/I/E/H/L/O/P/Q/R/TD/TN)
  • Overige varianten niet-immigranten visa (T/U)

Kan je naar Amerika met ID kaart?

Iedere reiziger, inclusief kinderen en zuigelingen (baby’s), moeten hun eigen paspoort hebben. Een identiteitskaart is onvoldoende en het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) wordt ook niet geaccepteerd.

Waar kan ik rijden met een Nederlands rijbewijs?

In landen van de Europese Unie (EU) mag u rijden met een geldig Nederlands rijbewijs. In landen buiten de EU heeft u daarnaast soms een internationaal rijbewijs nodig. Als u in het buitenland gaat wonen, gelden soms andere regels.

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Curacao?

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Curaçao, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist. Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen.

Heb je een motorrijbewijs nodig in Amerika?

Je moet om in de US een motor te mogen rijden een motorcycle endorsement hebben; op het US license of op het buitenlandse rijbewijs. Als het onduidelijk is aangegeven op het buitenlandse rijbewijs wordt een Internationaal rijbewijs geadviseerd in combinatie met het buitenlandse rijbewijs.

Kan je met een Europees rijbewijs in Amerika rijden?

Als je zelf met de auto wil gaan rijden in de VS, moet je uiteraard een rijbewijs hebben. Moet dit een internationaal rijbewijs zijn? Neen, Europese rijbewijzen worden erkend in de VS. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Hoe hard mag je met een camper in Amerika?

Op de snelwegen is de toegestane snelheid tussen de 65 en 80 mph (105-130 km/u). In de stad is het maximaal 35 mph (56 km/u) en rijd je in de buurt van een school dan mag je maximaal 20 mph (35 km/u).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven