Wat is de Griekse naam voor Vulcanus?

Wat is de Griekse naam voor Vulcanus?

Hephaistos (Oudgrieks: Ἥφαιστος) of Vulcanus (Latijn) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de god van de smeedkunst, het vuur en de ambachtslieden en is smid van de goden.

Waarom was Hefaistos kreupel?

Hephaistos staat bekend als de lelijkste god. Dit heeft te maken met de ruzie met Zeus. Als deze hem uit de hemel slingert duurt het lang voordat hij met een harde smak op het eiland Lemnos landt. Hoewel hij de val overleeft verwondt hij een van zijn benen waardoor hij zijn leven lang mank liep en misvormd is.

Wie is de god van de zee?

Poseidon (Oudgrieks: Ποσειδῶν, Poseidỗn; Dorisch: Ποτειδαν, Poteidan, Ποσειδάων, Poseidáôn) is in de Griekse mythologie de god die heerst over de zee, de wateren en hun goden. Maar hij was ook een god van de paarden en – als “Aard-Schudder” – van aardbevingen. Het Romeinse equivalent is Neptunus.

Wat is de Romeinse naam van Hera?

Hera was de godin van het huwelijk en van de vruchtbaarheid. Ze wordt ook wel de ‘koe-ogige’ genoemd en de pauw is haar symbool….

Hera
Ἥρα, Ἥρη, Hêrê
Romeinse god Juno
Verwantschap
Ouders Kronos en Rhea

Waar is Vulcanus de god van?

Vulcanus (in ouder Nederlands ook wel Vulcaan) is een figuur uit de Romeinse mythologie. Hij was een zoon van Jupiter en Juno. Hij is de man van Venus en is de Romeinse god van het vuur, de edelsmeden, smeden en de vulkanen. Hij is de smid die de bliksemschichten maakt voor Jupiter.

Waar is Demeter aan te herkennen?

Demeter (Oudgrieks: Δημήτηρ, Dêmếtêr) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij was de dochter van Kronos en Rhea en dus een zus van Zeus, Poseidon, Hades, Hera en Hestia. Demeter was de godin van de landbouw en de gewassen (op de eerste plaats van het graan). Ze wordt vaak afgebeeld met een korenaar in de hand.

Wat is het symbool van Hephaistos?

Symbool: pijl en boog. Hephaistos (smeedkunst) zoon van Zeus, werd verstoten door zijn moeder en groeide op in een grot onder de vulkaan waar hij de smidse ambachten leerde.

Wat deed Vulcanus?

Wie is de vrouw van Poseidon?

In de Griekse mythologie was Amphitrite (Grieks: Ἀμφιτρίτη) de vrouw van Poseidon, en de godin van de zee. Poseidon verkoos haar tot zijn vrouw toen zij met haar zusters een rituele dans uitvoerde. Ze weigerde echter en vluchtte. Poseidon stuurde daarop een dolfijn achter haar aan.

Hoe kreeg Poseidon zijn drietand?

Hij is een van de Olympische goden en de broer van de oppergod Zeus. De god staat bekend om zijn stugge karakter en om de drietand (trident) die hij altijd in zijn hand heeft. Deze drietand krijgt hij van de cyclopen (éénogige reuzen). Het Romeinse equivalent van de godheid is Neptunus.

Wat is de Romeinse naam van de god Zeus?

Saturnus) en Rheia, twee van de twaalf Titanen, de machtige zonen en dochters van Ouranos, de hemelgod. Kronos was de opvolger van Ouranos. Het equivalent van Zeus in de Romeinse godsdienst is Jupiter. Eleuthereus komt bij sommige schrijvers voor als een bijnaam van Zeus.

Hoe heten de Romeinse goden?

Belangrijkste goden

  • Apollo, god van de muziek en de zon.
  • Bacchus, god van de wijn.
  • Bellona, godin van de krijgskunst.
  • Ceres, godin van de oogst en aarde.
  • Diana, godin van de jacht en de Maan.
  • Janus, god van de doorgangen.
  • Juno, godin van het huwelijk en oppergodin.
  • Jupiter, oppergod; heerst over de hemel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven