Wat is de voertaal in Argentinie?

Wat is de voertaal in Argentinië?

Spaans
Argentinië/Officiële talen
De officiële taal in Argentinië is het Spaans. Daarnaast hebben de immigranten ten dele hun eigen taal behouden. Vooral Italiaans, de taal van de grootste immigrantengroep, wordt overal verstaan. Daarnaast worden 17 inheemse talen gesproken, waaronder Quechua, Mapuche, Guaraní, Tobas and Matacos.

Welk geloof heeft Argentinië?

Ruim driekwart van de bevolking in Argentinië is rooms-katholiek, maar slechts een minderheid gaat regelmatig naar de kerk.

Wat is er bijzonder aan Argentinië?

De hoogste en belangrijkste berg van Argentinië is de Aconcagua, maar de Bonete en de Pisis zijn ook heel hoog . De Aconcagua is 7000 meter hoog. De belangrijkste rivieren, dat zijn de Paraná en de Colorado, stromen door een groot deel van Argentinië. De Parana is 4200 km lang en de Colorado is 900 km lang.

Hoe noem je een inwoner van Argentinië?

Het woord Argentijnse staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.

Waar denk je aan bij Argentinië?

Het land Argentinië is voor veel Nederlanders het land van Koningin Maxima, de tango en de geweldige biefstukken. Met een oppervlakte van maar liefst 2.780.400 km² is dit het grootste Spaanstalige land ter wereld.

Hoe is het leven in Argentinië?

Het leven is zeer sociaal georiënteerd, er is veel gezelligheid, lekker eten, goed weer en veel knappe mensen (lees: vrouwen).

Wat is de geschiedenis van Argentinië?

De regio raakte bekend door de Europeanen vanaf de reis van Amerigo Vespucci. De Spaanse zeeman Juan Díaz de Solís bezocht het gebied in 1516. In 1536 stichtten de Spanjaarden een klein dorpje. Dit dorpje ging na verloop van tijd ten onder door strijd met de inheemse bevolking en honger.

Hoe ziet Argentinie eruit?

Het grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili. Het land telde in 2020 ruim 45,4 miljoen inwoners. Argentinië heeft een totale oppervlakte van 2.780.400 km², het is daarmee het achtste land ter wereld naar oppervlakte en het grootste van de Spaanstalige landen.

Wat betekent Argentinie?

De naam van het land is afgeleid van het Latijnse woord argentum (zilver), een edelmetaal dat een belangrijke rol speelde in de opkomst van het Europese kolonialisme. Argentinië is onafhankelijk sinds 1816, daarvoor was het gedurende drie eeuwen een Spaanse kolonie. Buenos Aires, de hoofdstad, is met ca.

Hoe is Argentinie ontstaan?

9 juli 1816
Argentinië/Opgericht

Is Argentinië rijk of arm?

Argentinië

República Argentina
(Details) (Details)
Hoofdstad Buenos Aires
Regeringsvorm Federatie Presidentiële republiek met een presidentieel systeem en een meerpartijenstelsel (democratie)
Staatshoofd Alberto Fernández

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven