Wat is de voertaal in Zwitserland?

Wat is de voertaal in Zwitserland?

Duits
ItaliaansFransReto-Romaans
Zwitserland/Officiële talen
Zwitserland kent maar liefst 4 officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans (alleen gesproken in het kanton Graubünden).

Welke taal spreekt men in Bern?

3 kantons zijn tweetalig: in Bern, Freiburg en in Wallis wordt Duits en Frans gesproken. In Ticino en in 4 zuidelijke dalen van Graubünden wordt Italiaans gesproken. Het kanton Graubünden is meertalig. Er wordt Duits, Italiaans en Reto-Romaans gesproken.

Waarom wordt er Frans gesproken in Zwitserland?

De mediationsakte, die door Napoleon Bonaparte in 1803 werd opgesteld, erkende het Duits, Frans, Italiaans als officiële landstalen in Zwitserland, waardoor het Frans vanaf dan de hoofdtaal zou worden in Romandië.

Wat is de voertaal in Nederland?

Nederlands
Nederland/Officiële talen

Wat betekent Ik ben Zwitserland?

Een neutraal land is een land dat in geval van oorlog geen partij kiest voor een van beide kanten, en in ruil daarvoor hoopt niet aangevallen te worden door een van beide partijen.

Waar spreekt men Reto-Romaans?

De vier talen van Zwitserland In het merendeel van het land wordt Duits gesproken, maar in het oosten bestaat nog een vierde taal: het Reto-Romaans. Het Reto-Romaans is de enige officiële taal van Zwitserland die buiten het land nergens anders officieel is.

Welke taal spreken ze in Luzern?

Luzern (kanton)

Kanton in Zwitserland
(Details)
Talen Duits
Website Kanton Luzern
Detailkaart

Hoeveel procent spreekt Frans in Zwitserland?

Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans. Het Duits wordt als hoofdtaal door ongeveer 63% van de bevolking gesproken, het Frans door 20% van de bevolking, het Italiaans door zo’n 7% en dan het Reto-Romaans door nog geen 1% van de bevolking.

Heeft Zwitserland een eigen taal?

Hoewel het land daarmee een lange geschiedenis als zelfstandige staat heeft, is de Zwitserse cultuur sterk beïnvloed door die van buurlanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans.

Wat is de voertaal in Argentinie?

Spaans
Argentinië/Officiële talen
De officiële taal in Argentinië is het Spaans. Daarnaast hebben de immigranten ten dele hun eigen taal behouden. Vooral Italiaans, de taal van de grootste immigrantengroep, wordt overal verstaan. Daarnaast worden 17 inheemse talen gesproken, waaronder Quechua, Mapuche, Guaraní, Tobas and Matacos.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven