Wat is een brug bij de tandarts?

Wat is een brug bij de tandarts?

Met een brug maakt u uw gebit weer compleet als een of meerdere tanden of kiezen missen. Een brug bestaat uit meerdere aan elkaar vastgemaakte kronen. Een brug wordt bevestigd aan twee of meer pijlers. Dat zijn tanden of kiezen aan beide zijden van de missende tand of kies.

Hoe lang gaat een brug in de mond mee?

Hoe lang gaat een kroon of brug mee? De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon of brug minstens tien jaar meegaat. Een goede mondhygiëne heeft veel invloed op de duurzaamheid. Door een ongelukje kan het natuurlijk voorkomen dat een kroon of een brug al voortijdig wordt beschadigd.

Waarom een brug?

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt.

Wat kost een brug bij de tandarts?

Gemiddelde kosten van een brug voor uw tanden De gemiddelde prijs voor een driedelige brug ligt in 2019 rond de de €1750. Op het moment dat u u een vijfdelige brug wilt laten plaatsen, dan ligt de totaalprijs gemiddeld rond de €2750.

Wat kost een brug met 1 tand?

Verzekeraars die een brug in 2021 vergoeden

Vergoeding Bruggen Premie
Zilveren Kruis Aanvullend Tand 1 ster Ja, 75% (R-codes, m.u.v. R90*) tot max. €250,- per jaar € 12,25
Zilveren Kruis Aanvullend Tand 2 sterren Ja, 75% (R-codes, m.u.v. R90*) tot max. €500,- per jaar € 19,95

Wat kost een brug in de mond?

Is een brug plaatsen pijnlijk?

Doet het plaatsen van een brug pijn? Tijdens de behandeling ben je plaatselijk verdoofd. Hierdoor zul je geen pijn voelen.

Wat is beter kroon of brug?

Samengevat is een kroon een oplossing voor één tand of kies, een brug voor meerdere tanden en/of kiezen en een implantaat biedt weer de basis voor het plaatsen van een kroon of brug wanneer er geen bestaande tand of kies meer aanwezig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven