Wat is een goede teamspeler?

Wat is een goede teamspeler?

Een goede teamplayer moet zichzelf goed kennen, maar verplaatst zich ook in de andere leden van het team. Hij of zij voelt zich verantwoordelijk voor het werkproces en kijkt voortdurend naar de eigen bijdrage daaraan. Hij of zij springt in waar nodig is, past zich aan en draagt bij aan een goede sfeer.

Is teamplayer een vaardigheid?

Hoewel er dus geen concrete definitie bestaat van een goede teamspeler, zijn er wel een aantal vaardigheden die zeker nodig zijn: je hebt een gezonde dosis zelfkennis nodig, je moet flexibel zijn, je moet communicatief sterk zijn en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel nodig.

Hoe kun je samenwerken?

Hoe verbeter ik de samenwerking met mijn collega’s?

  1. Verdiep je in je collega’s. Probeer je in te leven in je collega’s.
  2. Maak duidelijk wat jouw rol en bijdrage is.
  3. Maak helder wat je bindt.
  4. Ga met elkaar in gesprek.
  5. Vergader efficiënt.
  6. Stel prioriteiten.
  7. Praat met elkaar en niet over elkaar.
  8. Sta open voor nieuwe initiatieven.

Kun je makkelijk samenwerken?

Een belangrijke eigenschap om goed te kunnen samenwerken. Als je goed om kunt gaan met diversiteit kun je met heel veel verschillende mensen samenwerken. Gelukkig maar, want geen mens is tenslotte hetzelfde. Toch gaat er achter deze sociale vaardigheid een hele wereld schuil.

Hoeveel vaardigheden zet je op een CV?

Presenteer jezelf als een veelzijdige kandidaat door een goede balans van zowel hard- als softs skills in je CV op te nemen. Zet jouw beste vaardigheden in een apart kopje in je CV en verwijs naar je werkervaring hoe je deze vaardigheden gebruikt in je dagelijkse werk. Voeg tussen de 4 en 10 vaardigheden toe.

Hoeveel competenties op je cv?

De Competentiegids voor de rijksoverheid beschrijft 38 verschillende competenties, maar er zijn ook lijsten waarop wel 50 verschillende competenties te vinden zijn.

Wat betekent team player?

Ik noem een aantal kenmerken van de teamplayer: Je bent sociaal ingesteld en gericht op samenwerken. Je stelt het teambelang boven jouw eigen belang. Je hebt oog voor individuele en unieke kwaliteiten van ieder teamlid en je weet ook waar je dit kunt inzetten binnen jouw team.

Wat is een teamplayer?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven