Wat is een opt-in formulier?

Wat is een opt-in formulier?

Een opt-in pagina is een landingspagina met het primaire doel om de namen en e-mailadressen van bezoekers te verzamelen. Opt-in betekent inschrijven/aanmelden. Veelal kan een bezoeker een gratis weggever aanvragen door naam en e-mailadres in te vullen en zich zodoende aan te melden voor jee mailinglijst / nieuwsbrief.

Waarom opt-in?

De term opt-in geeft aan dat de eigenaar van een e-mailadres expliciet en aantoonbaar toestemming geeft om mail te ontvangen van een bepaalde mailinglijst. Een enkele opt-in zorgt er dus voor dat je zeker weet dat de mailadressen die je hebt verzameld ook daadwerkelijk mail willen ontvangen.

Wat is een opt-in?

Een opt-insysteem houdt in dat betrokkenen iets moeten doen om mee te doen aan een regeling, anders geldt automatisch een andere regeling of gebeurt er niets. Zie bijvoorbeeld opting-in bij het verrichten van werkzaamheden.

Wat betekent opted out?

Bij opt-out wordt gewerkt volgens het principe ‘behoudens tegenbericht’. Het laat adverteerders toe boodschappen te bezorgen zonder voorafgaand signaal van de ontvanger, maar verplicht hen wel zijn of haar gegevens onmiddellijk te schrappen als er om gevraagd wordt.

Wat is een dubbele opt-in?

Net als bij gewone opt-in geeft de eigenaar van een e-mailadres bij double opt-in expliciet toestemming voor het gebruik van zijn adres voor bijvoorbeeld het ontvangen van een nieuwsbrief via e-mail. Bij een dubbele opt-in wordt deze toestemming dubbel bevestigd.

Is een opt-out verplicht?

Het opnemen van een opt-out in elke e-mail is wettelijk verplicht. Op het moment dat ontvangers zich hebben uitgeschreven voor een e-mail mogen zij niet meer gemaild worden.

Waar moet een opt-in aan voldoen?

Opt-in betekent dat je altijd voorafgaande toestemming nodig hebt om een commerciële e-mail te sturen. Deze verplichting staat in artikel 11.7 Telecommunicatiewet en de AVG, waarbij de consument actief vooraf moet aangeven dat hij commerciële e-mail wenst te ontvangen.

Wat wordt er bedoeld met de term opt-in die veel wordt gebruikt binnen e mailmarketing?

Betekenis: Opt-in Bij opt-in heeft de eigenaar van een e-mailadres expliciet en aantoonbaar toestemming gegeven voor het ontvangen van e-mail van een bepaalde mailinglist. De e-mailberichten zijn gewenst, in tegenstelling tot spam. Om dit te voorkomen maken veel organisaties tegenwoordig gebruik van dubbele opt-in.

Wat is opt-in Feyenoord?

Als het opt-in systeem wordt ingevoerd, dan betekent dat dat er geen flyers of ander foldermateriaal meer in de brievenbus mag bij mensen die geen ‘JA-sticker’ op de brievenbus hebben.

Wat is een uitzonderingsclausule?

Het recht van de Europese Unie is geldig in alle 27 lidstaten. Een paar landen hebben op een of meerdere gebieden een uitzondering bedongen. Deze landen hebben een zogenoemde uitzonderingsclausule of opt-out. De landen met een uitzonderingsbepaling zijn Denemarken, Ierland en Polen.

Wat is opt-out ZZP?

Aan de bovenkant van de markt wordt voor ZZP’ers een opt-out-regeling voor de loonbelasting en de werknemersverzekeringen ingevoerd. Opdrachtgevers en ZZP’er kunnen via de zogenoemde opt-out regeling er gezamenlijk voor kiezen geen loonheffingen in te houden en te betalen.

Waarom double opt-in?

Voordelen van double opt-in Voorkom neppe inschrijvingen: Door het double opt-in-proces voorkom je dat derden het e-mailadres invullen van iemand die niet geïnteresseerd is in je content en je berichten dus negeert. Niemand kan je beschuldigen dat je onterecht een e-mailadres hebt ontvangen, want deze is geverifieerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven