Wat is een snerpend hertje?

Wat is een snerpend hertje?

Smoelen: Kreet binnen bepaalde studentenverenigingen waarmee wordt aangegeven dat je je mond moet houden. Snerpend hertje*: Mooie vrouw. Spijtknor* Student die spijt heeft dat hij/zij niet lid is geworden van een corperale studentenvereniging.

Waar staat VO voor?

VO afkorting 1) Voortgezet Onderwijs Voorbeeld: `Na het middelbaar onderwijs gaat ze naar het VO. `Synoniem: Hoger Onderwijs 2) de bladzijde boven; op de keerzijde Synoniem: voorgaande bladzijde Spreekwoorden en zegswijzen&bu…

Wat is een Grondpizza?

(2017) (stud) kots op straat. Ook: vloerpizza. Iets wat we allemaal het liefste vermijden, maar elke avond sneuvelt er wel eentje. De atjes en drankspelletjes werden net iets te veel, eindstand: een heerlijke grondpizza (kots op de grond).

Wat is een Corpsclip?

Het haarklemmetje wordt gebruikt om het kapsel van echte corpsmeisjes in een quasinonchalant doch sexy model te brengen. Marie-Claire, wat niet haar echte naam is, post aan de lopende band foto’s van corpsclips met uitspraken die de meeste studentes uit grote steden wel eens in de mond hebben genomen.

Wat zijn hertjes?

In Nederland leven drie verschillende soorten herten: reeën, damherten en edelherten. Reeën zijn de kleinste herten in Nederland en edelherten de grootste. Een mannetjeshert wordt gewoon een hert genoemd. Alleen bij reeën noem je het mannetje een bok en een vrouwtje een geit.

Wat betekent Dichtgetikt?

Dichtgetikt – De neiging van sommige leden zich te verliezen in het corps(jargon).

Wat is het corps?

[v. corps] 1 betrekking hebbend op het (studenten)corps; 2 ballerig; – gedrag, brallen, beesten etc.

Hoe herken je een corpsbal?

Een echte corpsbal herken je aan zijn brasjasje. Deze is vaak tweedehands en zit voor geen meter. Bij corpsballen is het trouwens de sport wie het goedkoopste tweedehands jasje weet te bemachtigen.

Wat betekent LaWa straattaal?

Voert u de aanschrijving niet op tijd uit en u bent niet in beroep gegaan, dan krijgt u van B&W een laatste waarschuwing (LaWa).

Waarom bij het corps gaan?

Corpsleden zelf zien dat vaak een beetje anders. Voor hen is het corps vooral een gezellige club waar je vrienden voor het leven maakt en waar je dingen leert waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Wat is een hinde?

hinde – Zelfstandignaamwoord 1. (zoogdieren) een vrouwelijk hert ♢ De hinde heeft, in tegenstelling tot het mannetjeshert, geen gewei.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven