Wat is een TLD server?

Wat is een TLD server?

Een top-level domein (TLD) is een domeinnaam op het internet op het hoogste niveau van het DNS-systeem. Onder een domeinnaam kunnen door de eigenaar desgewenst onbeperkt subdomeinen worden aangemaakt, welke naar wens kunnen verwijzen naar andere server(s) en/of aparte sites.

Wat is het First Level Domain van de Nederlandse Antillen?

an is het internetlandcodetopleveldomein van de voormalige Nederlandse Antillen.

Wat is een sub domein?

Een subdomein bestaat uit een bestaande domeinnaam met een gedeelte daarvoor dat wordt gescheiden door een punt. Bijvoorbeeld: helpdesk.jedomein.nl. De domeinnaam is hier ‘jedomein’.

Waar staat de voor?

De naam .com is afgeleid van ‘commercial’ en oorspronkelijk was dit TLD bedoeld voor domeinen die werden geregistreerd door commerciële organisaties (bedrijven).

Waarom een .io domein?

io” en “. ai” zijn “landcode” topleveldomeinen of “ccTLD’s “. Dit betekent dat ze gelinkt zijn aan websites van een specifiek land of gebied. io” verwijst naar domeinnamen van websites uit de eilanden die behoren tot het Britse territorium in de Indische Oceaan (een Brits overzees gebied in de Indische Oceaan).

Wat is een domein en subdomein?

De Domain Name System (DNS) heeft een boomstructuur of hiërarchie, waarbij op elk knooppunt in de boom een domeinnaam. Een subdomein is een domein dat deel uitmaakt van een groter domein, het enige domein dat niet ook een subdomein is het hoofddomein (rootdomein).

Wat is een subdomein Strato?

Het third level is het zogenaamde subdomein, een subadres van je bestaande website. Dit wordt met een punt voor het eigenlijke domein geplaatst, bijvoorbeeld blog.mijn-strato-shop.nl – en daarmee hebben we meteen het grootste voordeel van subdomeinen te pakken. Het subdomein wordt voor het eigenlijke domein geplaatst.

Heb ik een domeinnaam nodig?

Als je een eigen website of webwinkel op wil zetten, heb je altijd een domeinnaam nodig. Heb je geen domeinnaam, dan kunnen internetgebruikers jouw website of webwinkel niet bereiken. Heb je niet de ambitie om een eigen website of webwinkel te starten? Dan heb je in principe geen domeinnaam nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven