Wat is grijs karton?

Wat is grijs karton?

Het Grijskarton of Grijsboard is een 100% recycled karton gemaakt van pulp. Het oud papier wordt ongebleekt verwerkt tot pulp.

Hoe milieuvriendelijk is karton?

De consument vindt papier en karton veruit de meest milieuvriendelijke verpakkingen. Van al het karton dat in Nederland wordt gebruikt, wordt liefst 95%* hergebruikt of gerecycled. En ruim 80%* van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit oudpapier.

Is karton biologisch afbreekbaar?

(Golf)karton is naast dat het biologisch afbreekbaar is, ook nog eens ideaal om te recyclen. In dit artikel nemen we je mee in het proces van het recyclen van karton.

Is karton kunststof?

Karton is een relatief nieuw materiaal in ons assortiment. Vink Kunststoffen heeft 3 verschillende soorten kartonnen platen: Beelite, Golfkarton en Katz. Onze kartonnen platen zijn licht, stijf en uitstekend printbaar. Daarnaast zijn ze eco-vriendelijk en makkelijk te recyclen.

Wat is Grijsbord?

Definities die `grijsbord` bevatten: karton = uit vezels, al of niet uit lagen samengesteld. Boven 600 grs wordt karton `bord` genoemd (strobord, grijsbord, leerbord, houtbord).

Welke soorten karton zijn er?

Welke 4 soorten Karton zijn er?

  • Golf Karton ( enkele golf, dubbele gol en trippel golf)
  • Massief Karton (te vergelijken met heel dik papier, ook wel grijskarton genoemd)
  • Vormkarton (wel bekend van Eierdozen of wegwerp borden)
  • Vouwkarton (is een kartonsoort waarbij meerdere lagen massief karton op elkaar geperst worden)

Waarom is karton duurzaam?

Karton is een enorm milieuvriendelijke verpakking. In Nederland bestaat papier en (golf)karton namelijk voor meer dan 90% uit gerecycled papier. Daardoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig wat de duurzaamheid bevordert. En karton wordt na gebruik zelf ook weer gerecycled.

Is karton ecologisch?

Bomen nemen CO2 op uit de lucht en worden zo opslagplaatsen van CO2. Bij het gebruik van hout in meubels, houtwerk, papier of karton blijft de CO2 opgeslagen en verdwijnt die niet in het milieu. Papier en karton zijn bij uitstek producten van de toekomst en dus een milieuvriendelijk alternatief voor plastic.

Welke soorten golfkarton zijn er?

Volgens het aantal lagen kunnen we 3 soorten golfkarton onderscheiden: golfkarton met enkele, dubbele of driedubbele golf. Daarbij wordt de golfdikte van elke laag aangeduid met een letter (E= 1.5 mm / B= 3 mm / C= 4 mm).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven