Wat is het gevaar van te werken in een omgeving met meer dan 21 zuurstofgas in de lucht?

Wat is het gevaar van te werken in een omgeving met meer dan 21 zuurstofgas in de lucht?

Indien de ruimte niet of onvoldoende geventileerd kan worden mag de ruimte vervolgens alleen betreden door te werken met gas- of een persluchtmasker. Wanneer de zuurstof concentratiemeting aangeeft dat er meer dan 21 vol% zuurstof aanwezig is leidt dit tot een verhoogde kans op brand- en explosiegevaar.

Wat gebeurt er bij zuurstofgebrek?

Zuurstoftekort kan tot allerlei restschade leiden met als eerste de aantasting van geheugen en cognitieve stoornissen. Deze gevolgen worden lang niet altijd onderkend. Bij een langer durend zuurstoftekort ontstaat ook neurologische uitval. Kijk voor meer informatie bij: gevolgen van NAH.

Wat is verstikkingsgevaar?

Verstikking. Bij verstikking is de toegangsweg voor lucht afgesloten, waardoor zuurstoftekort ontstaat. Je kunt niet hoesten en praten of alleen heel zacht. Verstikking of dreigende verstikking is een ernstige toestand, die zonder ingrijpen tot de dood leidt.

Hoeveel Co zit er in de lucht?

Concentraties in de lucht. Het natuurlijk CO-gehalte in de omgevingslucht bedraagt ongeveer 0,2 ppm (parts pro million).

Waar let je op bij het toedienen van zuurstof?

Let op: Bij zuurstoftoediening vanwege brandgevaar geen vaseline of crème op vet- of oliebasis gebruiken voor de neus of mondverzorging. Gebruik crème op waterbasis. door de mond in plaats van door de neus ademhalen. Een te hoge of te lage dosering zuurstof geeft klachten.

Hoeveel procent onder de onderste explosiegrens moet het zuurstofgehalte van een ruimte blijven?

Er moet zijn vastgesteld dat: De concentratie van brandbare gassen en dampen in de ruimte niet hoger is dan 10% van de onderste explosiegrens (Max 10% Lowest Explosion Level L.E.L). De zuurstofconcentratie ligt tussen de 19 vol. % en 21 vol.

Hoe krijg je zuurstof te kort?

Oorzaken zuurstoftekort in de hersenen Een tekort aan zuurstof in de hersenen kan komen door inwendige of uitwendige oorzaken. Denk bij uitwendige oorzaken aan te water raken, op grote hoogte blijven, koolmonoxidevergiftiging, gebruik van alcohol of drugs of een ongeval of verstikking.

Waarom sterven cellen af door zuurstofgebrek?

Circulatiestilstand: als de bloedsomloop tot stilstand komt is er geen transport meer van zuurstof door het bloed en treedt er zuurstoftekort op in het bloed en in de weefsels. Hierdoor gaan vitale organen uitvallen.

Wat moet je doen bij verstikking?

Wat te doen bij verslikking?

  1. Bel 112 of laat 112 bellen.
  2. Laat het slachtoffer met verslikking vooroverbuigen.
  3. Sla met de palm van je hand tussen de schouderbladen (rugslagen).
  4. Helpt dat niet?
  5. Trek beide handen met een ruk schuin omhoog naar je toe, doe dit (buik compressies of Heimlichgreep) maximaal vijf keer.

Wat te doen bij verstikking kind?

Wat te doen bij verslikken?

  1. Laat je kind goed vooroverbuigen of leg het kind overdwars op je bovenbenen.
  2. Geef 5 slagen met de vlakke hand tussen de schouderbladen.
  3. Herhaal dit tot het voorwerp los komt.
  4. Leg vooral de nadruk op de kwaliteit van de stoten, en niet zozeer op de hoeveelheid!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven