Hoe zuinig is mijn lamp?

Hoe zuinig is mijn lamp?

Spaarlampen presteren minder goed dan led en bevatten kwik. Wat maakt lampen zuinig en waar moet je op letten? Milieu Centraal zet het op een rij. Bekijk ook de keuzehulp ledlamp….Gemiddelde elektriciteitsbesparing ten opzichte van gloeilamp.

Soort lamp Besparing t.o.v. gloeilamp
Led 90%
TL 85%
Spaar 80%
Halogeen 30%

Wat heeft met licht te maken?

Licht bestaat uit kleine deeltjes die in een golf bewegen, lichtdeeltjes worden ook wel fotonen genoemd. Fotonen zijn dus lichtdeeltjes, deze fotonen bestaan uit energie en hebben geen gewicht.

Wat betekent Lux bij verlichting?

Lux (wat ‘licht’ in het Latijn betekent) is de hoeveelheid licht op een bepaald oppervlak. 1 Lux staat gelijk aan 1 lumen/m2.

Welke kleur licht?

Welke lichtkleur moet ik kiezen?

Kleur TL-lamp Kleur LED lamp
Extra warm wit 827 2700k
Warm wit 830 3000k
Normaal wit 840 4000k
Koud wit 865 6500k

Welke lamp is het duurzaamst?

Led verlichting is duurzaam Led verlichting is momenteel de meest duurzame vorm van verlichting. De meest zuinige led lampen verbruiken tot 90 procent minder energie dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Naast dat led lampen minder energie verbruiken hebben led lampen ook een langere levensduur.

Wat is de meest zuinige lamp?

Het energiezuinigst zijn ledlampen, spaarlampen en tl-lampen. Gloeilampen en halogeenlampen zijn veel minder zuinig. Door wetgeving zijn gloeilampen grotendeels uit de winkel verdwenen, net als sommige halogeenlampen. Het is beter voor het milieu om ook een onzuinige lamp die het nog doet te vervangen door een ledlamp.

Wat heeft licht te maken met kleur?

Licht bestaat uit heel korte golven. Maar deze golven zijn niet allemaal even lang. Als wij kleuren zien, zien we eigenlijk licht van verschillende golflengten. We zien kleuren, omdat een voorwerp alleen maar één bepaalde kleur licht weerkaatst.

Waar kan licht doorheen?

Lichtstralen waar een voorwerp voorzit, kunnen weerkaatst worden, geabsorbeerd worden of kunnen erdoorheen gaan. Als licht door een voorwerp heen kan gaan, noemen we dat ook wel doorzichtig. Een voorwerp waar niet al het licht doorheen gaat, noemen we doorschijnend.

Hoeveel lux bij schemer?

Hoeveel lux is daglicht?

Fel zonlicht 100.000 tot 130.000 lux
Bewolkte dag 1.000 lux
Schemering 10 lux
Donkere schemering 1 lux
Volle maan 0,1 lux

Hoeveel lux heeft een lamp?

Als U een lamp wilt kopen, is het prettig te weten hoeveel licht een lamp geeft. Soms staat dit vermeld in het aantal Lux of Lumen….Lichthoeveelheid: lux of lumen?

Zonlicht 100000 – 130000 lux
Bewolkte dag 1000 lux
Donkere schemering 1 lux
Volle maan 0,1 lux

Welke kleur licht in woonkamer?

Over het algemeen wordt er in de woonkamer en andere leefruimtes vaak gebruik gemaakt van een warm witte lichtkleur, tussen de 2400 en 3000 Kelvin. In de meeste gevallen adviseren wij een lichtkleur van 2700 Kelvin.

Wat voor kleur licht is 3000K?

3000K | warm wit licht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven