Wat is het hoofddoel?

Wat is het hoofddoel?

hoofddoel – Zelfstandignaamwoord 1. het belangrijkste wat men wil bereiken met een bepaalde actie ♢ het hoofddoel van deze opleiding is het vinden van een leuke baan.

Wat zijn doel woorden?

Bij signaalwoorden van doel of middel wordt er een doel genoemd en daarbij een middel waarmee dat doel bereikt kan worden. Doel en middel kan binnen één zin worden genoemd, maar kan ook binnen meerdere zinnen worden genoemd.

Wat betekent je doel?

doel – zelfstandig naamwoord 1. wat je wilt bereiken ♢ mijn doel is: een eigen zaak 1. het doel heiligt de middelen [alles mag als het doel goed is] 2.

Wat is het meervoud van Doel?

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 26 apr 2021 om 23:27….Woordherkomst en -opbouw.

enkelvoud meervoud
naamwoord doel doelen
verkleinwoord doeltje doeltjes

Wat is een neven doel?

Nevendoel betekent ongeveer hetzelfde als secundair doel.

Wat is een hoofddoel en een nevendoel?

· We spreken over een hoofddoel en nevendoelen. Een tekst heeft vaak 1 hoofddoel (bijv. informerend), en verschillende nevendoelen (bijv. betogend en amuserend).

Waar doel je op?

beogen (ww) : bedoelen, betrachten, doelen op, intenderen, nastreven, op het oog hebben, streven naar, tot doel hebben, viseren, voor ogen hebben, voorhebben, voornemens zijn, willen, zich voornemen.

Wat is een middel van een tekst?

Een middel-doelverband is een zins- of alineaverband dat een middel-doel tussen zinnen of alinea’s aanduidt. Signaalwoorden die zo’n verband kunnen aanduiden zijn: waarmee, daarmee, met dat doel, het doel is, door middel van, om, om te, met behulp van.

Wat is het doel van het leven?

Als het leven een doel heeft dan is dit doel door iets of iemand gesteld. Dat betekent dus dat er een eenheid is (noem het God, natuur, het universum) die bepaalde wensen heeft en graag een bepaalde uitkomst ziet. Want als de uitkomst je niets kan schelen, hoef je ook geen doel te stellen.

Wat betekent het spreekwoord doel treffen?

bereiken: het doel —, (eig.) raak schieten; ook fig.; de juiste toon —, aanslaan, zingen; (fig.) op de juiste wijze spreken…

Is het de doel of het doel?

Is het de of het doel In de Nederlandse taal gebruiken wij het doel.

Wat is de betekenis van behoefte?

Behoefte is het nodig hebben of het verlangen naar een ontbrekend goed, dienst, emotie of waarde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven