Wat is het oud ijzer waard?

Wat is het oud ijzer waard?

Voor zwaar ijzer krijg je gemiddeld € 0,25, voor oud zink € 0,80 en voor oud geel koper zo’n € 3,15. Op internet zijn allerlei grafieken te vinden die de prijzen op de markt uitdrukken, waardoor je goed kunt zien of het slim is om je oud ijzer te verkopen.

Wat is een kilo koper waard?

Calculator

Metaalsoort Kilo prijs Prijs
Koper € 5,90 per kg € 0,-
Messing (geel koper) € 3,50 per kg € 0,-
Brons € 4,25 per kg € 0,-
Kabel PVC € 2,15 per kg € 0,-

Waar is koper te vinden?

De belangrijkste bronnen van koper zijn de mineralen chalcopyriet, chalcociet, covelliet, azuriet, malachiet en borniet. Deze worden in ruime mate in de aardkorst aangetroffen. Belangrijke vindplaatsen van kopererts waren in 2014 Chili, Volksrepubliek China, Peru en de Verenigde Staten.

Waar zit veel koper in?

Koper zit in groente, fruit, vlees, brood en andere graanproducten, en cacaoproducten. Verschijnselen van kopertekort zijn in Nederland nauwelijks bekend. De kans is klein dat je via eten te veel koper binnenkrijgt. Alleen mensen met de zeldzame ziekte van Wilson hebben te veel koper in hun lichaam.

Hoeveel kost een kilo koper?

Calculator

Metaalsoort Kilo prijs Prijs
Koper € 6,20 per kg € 0,-
Messing (geel koper) € 3,70 per kg € 0,-
Brons € 4,50 per kg € 0,-
Kabel PVC € 2,20 per kg € 0,-

Hoe kun je zien of het koper is?

Toegevoegd na 2 minuten: Overigens : echt koper is rood. Is het geel, dan is het messing (geelkoper) dat vaak ook als koper wordt verkocht. (in de volksmond noemen we het ook gewoon koper). Maar echt koper heeft de kleur van koperen kleingeld.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven