Inhoudsopgave
Wat is het verschil tussen 1e lijn en 2e lijn?
De zorg is algemeen, alle zorgverleners in de eerste lijn zijn algemeen opgeleid en niet gespecialiseerd. De zorgverleners in de eerste lijn kunnen je door verwijzen naar een specialist dan kom je in de twee lijn zorg. Huisartsen, tandartsen, apothekers, fysiotherapeuten en thuisverpleging.
Wat is eerstelijns Jeugdhulp?
Eerstelijnszorg is de zorg waar iedereen terecht kan zonder verwijzing. Hieronder vallen: huisartsen (en praktijkondersteuners) tandartsen (en andere mondzorgverleners zoals mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici)
Wat is eerstelijns en ketenzorg?
Eerstelijnszorg is zorg waar u zelf zonder verwijzing naartoe kunt gaan. Dit kan behandeling zijn door de huisarts, tandarts, fysiotherapeut, maatschappelijk werker of wijkverpleegkundige.
Wat is 2e lijns fysiotherapie?
Bij tweedelijns fysiotherapie kunt u denken aan de vaak complexere zorg die een fysiotherapeut kan verlenen. Deze zorg is niet beter maar de doelgroep die de zorg krijgt heeft vaak onderliggende klachten. Dit is bijvoorbeeld de zorg in ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Wat is eerste lijn GGZ?
Basis ggz. In de eerste lijn verleent onder meer de huisarts zorg, het maatschappelijk werk en de eerstelijnspsychologen basis ggz. Deze eerstelijnszorg is generalistisch, snel en gemakkelijk toegankelijk. De eerstelijnshulpverleners kunnen advies inwinnen bij gespecialiseerde ggz-instellingen.
Wat is nulde lijn zorg?
Bij zorg zonder hulpvraag, spreken we van preventieve gezondheidszorg. Dit wordt ook wel nuldelijnszorg (Mackenbach & Van der Maas, 2008) genoemd. De Gemeentelijke Gezondheids Diensten (GGD’en) verlenen vaak deze zorg.
Wat is een eerstelijns dietist?
Eerstelijnszorg is de zorg waarvan iedereen gebruik kan maken zonder verwijzing. Hieronder vallen: zorg van huisartsen (en praktijkondersteuners) zorg van tandartsen (en andere mondzorgverleners zoals mondhygiënisten, orthodontisten en tandprothetici)
Wat is eerstelijns GGZ?
Wat is een eerstelijns diëtist?
Wat is belangrijk bij ketenzorg?
Het doel van ketenzorg is dat de patiënt een samenhangend, kwalitatief goed aanbod ontvangt op het gebied van behandeling, zorg en welzijn. Dit aanbod sluit zo goed mogelijk aan op de behoefte van de patiënt en de patiënt heeft geen last van muren en belangen tussen organisaties.