Inhoudsopgave
- 1 Wat is het verschil tussen consignatie bereikbaarheidsdienst en aanwezigheidsdienst?
- 2 Wat is een Consignatievergoeding?
- 3 Wat is Beschikbaarheidsdienst?
- 4 Wat verstaat de Arbeidstijdenwet onder consignatie?
- 5 Kan consignatiedienst verplicht worden?
- 6 Hoe lang mag een bereikbaarheidsdienst duren?
- 7 Wat is een storingsdienst?
- 8 Wat is de vergoeding voor bereikbaarheidsdienst?
Wat is het verschil tussen consignatie bereikbaarheidsdienst en aanwezigheidsdienst?
Beschikbaarheidsdiensten lijken op consignatiediensten. Het verschil is dat alleen mensen die in de zorg werken bereikbaarheidsdiensten hebben. Een ander verschil is dat de beschikbaarheidsdienst niet alleen voor spoedgevallen geldt.
Wat is een Consignatievergoeding?
Consignatievergoeding. De vrijwilliger die zich buiten de kazerne beschikbaar moet houden om te kunnen worden opgeroepen, ontvangt voor ieder uur dat hij beschikbaar is een consignatievergoeding. Deze vergoeding wordt gebaseerd op de vergoeding uit kolom drie van de vergoedingstabel (de oefenvergoeding).
Wat zijn de regels bij consignatie?
In de Arbeidstijdenwet staan de volgende regels voor consignatie:
- U mag 13 uur per 24 uur werken.
- Per 4 weken mag u maximaal op 14 dagen geconsigneerd zijn.
- Per 4 weken mag u 2 keer 2 aaneengesloten dagen niet werken en ook niet geconsigneerd zijn.
- Direct voor en na een nachtdienst mag u niet geconsigneerd zijn.
Wat is Beschikbaarheidsdienst?
Soms is het nodig dat u buiten uw normale werktijden bereikbaar en beschikbaar bent om eventueel werk te gaan verrichten. Als uw werkgever dit van u vraagt, is er sprake van een bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst. U krijgt dan een toelage.
Wat verstaat de Arbeidstijdenwet onder consignatie?
De regels voor consignatie staan in artikel 5:9 van de Arbeidstijdenwet. Er is sprake van consignatie als aan de volgende drie voorwaarden wordt voldaan: De werknemer is buiten werktijd bereikbaar voor oproepen. De oproep vindt plaats in de vrije tijd: in het weekend, tussen 2 diensten in of tijdens een pauze.
Wat is bereikbare dienst?
Onder bereikbaarheidsdienst wordt verstaan een aaneengesloten periode van ten hoogste 24 uren waarin de werknemer, naast de bedongen arbeid, verplicht is om bereikbaar te zijn om op oproep zo spoedig mogelijk de bedongen arbeid te verrichten.
Kan consignatiedienst verplicht worden?
Mag mijn werkgever een consignatiedienst verplichten? Je werkgever heeft het wettelijk recht om je te vragen een consignatiedienst te draaien. Als er tenminste een afspraak over is gemaakt in je cao of arbeidsvoorwaarden en dit hoort bij het werk dat je doet.
Hoe lang mag een bereikbaarheidsdienst duren?
Regels voor de werktijden tijdens een bereikbaarheidsdienst Een bereikbaarheidsdienst duurt maximaal 24 uur. In die periode moet je thuis of op je werkplek bereikbaar zijn om te gaan werken. Je krijgt alleen betaald als je moet werken. De tijd dat je bereikbaar bent, maar niet werkt, telt dus niet als werktijd.
Wat is Geconsigneerd?
Geconsigneerde – in het algemeen degene, voor wien een zending is bestemd. Meer speciaal de ontvanger van goederen „in consignatie”, d.w.z. met de bevoegdheid de goederen aan derden te verkoopen.
Wat is een storingsdienst?
m. (-en), dienst voor het opsporen van storingen in telefoon- en telegraafkabels.
Wat is de vergoeding voor bereikbaarheidsdienst?
Bereikbaarheidsdienst en de wet De regels voor consignatie staan in de Arbeidstijdenwet. Belangrijk is echter dat deze diensten door de wet niet worden gezien als arbeidstijd, maar als rusttijd. Verder bestaat er geen wettelijke verplichting voor een vergoeding van consignatie of bereikbaarheidsdienst.
Kan nachtwerk verplicht worden?
Aan deze afspraken hoort je werkgever zich te houden: je mag een nachtdienst werken als je 18 jaar of ouder bent; je mag per 16 weken niet meer dan 36 nachtdiensten werken met een eindtijd na 02.00 uur; je mag niet meer dan 7 diensten achter elkaar werken als 1 van die diensten een nachtdienst is.