Wat is het verschil tussen een hub switch en router?

Wat is het verschil tussen een hub switch en router?

Een SWITCH doet hetzelfde als een HUB, maar met een klein verschil. Als een PC data verstuurt, dan wordt de data alleen verstuurd naar de poort van de SWITCH, waar de PC aan verbonden is, voor wie de data is bestemd. Een ROUTER is nog ‘intelligenter’ dan een SWITCH. Een ROUTER kan bepalen waar de data naar toe moet.

Is een modem ook een router?

De modem verzorgt de verbinding met het internet via uw provider. Zonder modem hebt u thuis geen internettoegang. Een router verdeelt het internetsignaal over alle apparaten in uw thuisnetwerk en verzorgt de communicatie tussen uw apparaten (desktop, laptop, printer, smartphone, tablet.).

Wat is beter hub of switch?

Een switch is te vergelijken met een hub, maar is intelligenter en stuurt selectief data door naar specifieke doelen. Het grote voordeel hiervan is een veel lagere netwerkbelasting.

Hoe werkt een hub?

Een hub is net als een switch een apparaat in de infrastructuur van een netwerk. Het Engelse woord ‘hub’ betekent ‘naaf’. In tegenstelling tot een switch is een hub een ‘dom’ apparaat (laag 1 van het OSI-model, of bitniveau) en stuurt een binnengekomen datapakketje simpelweg door naar alle poorten op de hub.

Wat is een modem en een router?

Een modem maakt de verbinding met je internetprovider. Een router verdeelt het verkeer naar je al je apparaten in huis. Veel mensen gebruiken de woorden modem en router door elkaar. Hoewel de modem én de router een grote rol spelen bij je internetverbinding thuis, zijn het toch echt twee verschillende apparaten.

Is de Experia Box ook een router?

De KPN Experia Box is eigenlijk een KPN-modem en een KPN-router in één. Door de router kun je apparaten aansluiten op het wifi signaal van het modem. Wanneer je een internetabonnement bij KPN afsluit ontvang je een KPN Experia Box in bruikleen (tegenwoordig is het de KPN Box 12).

Wat is de router?

Een router (uitspraak: Brits: roeter, Amerikaans: rauter) is een apparaat dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk, en pakketten data van het ene naar het andere netwerk verzendt. Een router wordt beschouwd als een uitvoerapparaat.

Kun je een router ook als switch gebruiken?

Een van de eenvoudigste toepassingen voor je oude router is het kastje degraderen tot ‘domme switch’. Hierdoor kun je de LAN-poorten van je oude router gebruiken om meer netwerkapparaten op je netwerk aan te sluiten. Dit is de meest basale functie, maar hierdoor niet minder handig.

Is een access point ook een switch?

Een access point is eigenlijk hetzelfde als een switch, maar dan draadloos. Je kunt dus meer pc’s aan het netwerk koppelen en het access point zorgt ervoor dat het binnen het netwerk goed verdeeld wordt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven