Wat te doen bij cybercrime?

Wat te doen bij cybercrime?

U kunt direct aangifte doen van cybercrime bij de politie. Dit kan bij ieder politiebureau in Nederland. Het is goed om te vragen of een digitaal expert aanwezig kan zijn bij uw aangifte.

Wat betekent internetcriminaliteit?

Met internetcriminaliteit worden alle vormen van criminaliteit bedoeld waarbij het gebruik van internet een hoofdrol speelt. Internetcriminaliteit is een vorm van computercriminaliteit.

Wat is cyberpolitie?

politieteam dat belast is met de bestrijding van criminaliteit op of via het internet, bijvoorbeeld digitale fraude, hacken, illegaal downloaden, digitaal pesten of haatzaaien en het verspreiden van kinderporno; politieteam dat belast is met de bestrijding van cybercrime; politie belast met internetcriminalitei…

Wat te doen bij scamming?

Heb je naar aanleiding van dit type van oplichting schade geleden, dan kan je een klacht neerleggen voor hacking en sabotage van je computer bij je lokale politie. Verzamel alle gegevens die bewijs kunnen leveren van de feiten en van de geleden schade.

Wat te doen als je bent opgelicht via internet?

Volg deze stappen bij internetoplichting

 1. Neem contact op met de verkoper. Stuur binnen 2 maanden nadat u het probleem ontdekte een aangetekende brief naar de verkoper waarin u verzoekt het product alsnog binnen 14 dagen te leveren.
 2. Dien een klacht in.
 3. Doe aangifte bij de politie.
 4. Meld uw oplichting bij de Fraudehelpdesk.

Wat doet digitale recherche?

Door het veiligstellen en interpreteren van digitale sporen een vermissing helpen oplossen. Of met het screenen van bestanden, telefoondata of internetcontacten een overvaller traceren. Als digitaal expert speel je een cruciale rol in rechercheonderzoeken.

Wat moet je doen als rechercheur?

Algemene taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden Rechercheur

 1. juridisch bewijs analyseren.
 2. bewijsmateriaal vergaren en verwerken.
 3. onderzoeksinterviews uitvoeren.
 4. onderzoeksstrategieën ontwikkelen.
 5. ooggetuigenverslagen aanhoren.
 6. plaats delict onderzoeken.
 7. politieonderzoeken leiden.
 8. plaats delict fotograferen.

Wat kan ik doen tegen internetoplichting?

We raden ook aan om alle contact te verbreken met de oplichters en vooral niks te betalen. Breng je bank op de hoogte. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Dit kan online via de website van meldpunt België .

Wat moet je doen als je bent opgelicht?

In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden. U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven