Wat is het verschil tussen Wifi en 4G?

Wat is het verschil tussen Wifi en 4G?

Met een wifi verbinding zit je altijd gebonden aan een vaste locatie. Een 4G netwerk neem je overal mee naar toe.

Wat is internet verbinding?

Internetverbinding. Om te kunnen e-mailen en surfen op internet, hebt u een verbinding nodig: iets wat contact maakt tussen het internet en uw pc, laptop, tablet of smartphone. U hebt daarvoor meestal een abonnement nodig bij een internetprovider. Die verleent u tegen betaling toegang tot internet.

Wat bedoelt men met mobiele gegevens?

Als mobiele data is ingeschakeld, gebruiken apps en voorzieningen uw mobiele verbinding als wifi niet beschikbaar is. Als gevolg daarvan worden mogelijk kosten in rekening gebracht voor het gebruiken van bepaalde voorzieningen en services met mobiele data.

Wat betekent dataverbinding op je mobiel?

Mobiel dataverkeer is draadloos internetverkeer via het netwerk van je gsm-operator. Bij wifi bent u afhankelijk van de reikwijdte van uw draadloze router of een betrouwbare hotspot.

Wat is databundel voor wifi en mobiel netwerk?

Het dataverkeer voor mobiel internet wordt afgerekend in MB, hier heb je een databundel voor nodig. Een databundel kan in de vorm van een abonnement worden afgesloten. Zo heb je maandelijks de beschikking over het aantal MB in de databundel. Dit is meestal een vastgesteld aantal MB’s per maand.

Waarom is 4G sneller dan wifi?

Ter vergelijking: 4G haalt gemiddeld een downloadsnelheid van 20 megabit per seconde (Mbps). Wifi-netwerken zitten zo rond de 44 Mbps. Wat dat concreet betekent? Download je een HD-film van zo’n 650 MB dan duurt dat met 4G zo’n twee minuten, met wifi een minuut en met 5G maar een luttele 5 seconden.

Wat betekent LTE op mijn Samsung?

LTE staat letterlijk voor Long Term Evolution en is concreet een nieuwe standaard voor mobiel internet. De commerciële benaming zal “4G” zijn, hetgeen een nieuwe stap vormt in de evolutie van de mobiele netwerken en staat voor “4e generatie”.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven