Wat is het voordeel van een elektrische auto?

Wat is het voordeel van een elektrische auto?

Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto’s. Rijdt de auto op groene stroom, dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Is een elektrische auto iets voor mij?

Hoeveel goedkoper, of duurder, is elektrisch rijden? “Elektrisch rijden is op het moment nog iets duurder dan het rijden met een benzine- of dieselauto. Vorig jaar was dit bij nieuwe auto’s een verschil van ongeveer 10%, nu nog maar 4%. Dit komt door een hogere aanschafprijs en vooral door de afschrijving.

Wat als we allemaal met elektrische auto rijden?

Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel, je betaalt geen wegenbelasting en ook aan onderhoud ben je minder kwijt. Onder aan de streep liggen de gemiddelde autokosten voor een elektrische auto vaak niet hoger of zelfs lager dan die voor een vergelijkbare benzineauto.

Wat kan een elektrische auto?

In een elektrische auto rijd je grotendeels met een pedaal: het gaspedaal. Als je dat intrapt, wordt energie uit de accu gebruikt om de elektromotor laten draaien. Als je het pedaal loslaat of remt, gebeurt het omgekeerde: de elektromotor wordt dan een dynamo. Hij neemt energie terug en slaat die op in de accu.

Is elektrisch rijden beter?

Een elektrische auto stoot 40 procent minder CO2 uit dan benzine- of dieselauto’s. Rijdt de auto op groene stroom? Dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

Wat moet je doen als je een elektrische auto koopt?

Het opladen van de elektrische auto Het is bij sommige aanbieders het geval dat je dus abonnementskosten betaalt naast de kosten van het opladen. Het opladen aan een publieke oplaadpaal duurt ongeveer 4 uur. Ook bestaan er snel-laadpalen. Deze zijn schaarser, maar laden de auto al binnen 30 minuten tot 80%.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven