Wat is het voordeel van poedercoaten?

Wat is het voordeel van poedercoaten?

De voordelen van poedercoating op een rij: Opbouw van voldoende laagdikte mogelijk in 1 arbeidsgang. Weinig afval, overspray kan worden teruggewonnen. Relatief eenvoudig aan te brengen. Goede UV- en weersbestendigheid.

Wat doet een Poederlakker?

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

Is poedercoaten duurder dan spuiten?

Hoe verschilt poedercoaten van spuiten Daarnaast is de spuitlak een stuk fijner, waardoor een gespoten velg nu eenmaal een hogere glansgraad heeft dan de beste poedercoating. Daarnaast is spuiten vaak duurder, omdat bij een beschadigde velg eerst de oude lak weggestraald moet worden.

Hoe sterk is poedercoating?

Poedercoaten is harder ten opzichte van spuiten en natlakken, wat ervoor zorgt dat het eindproduct veel steviger is. Door het poedercoaten van staal en metaal ontstaat er een ondoordringbare laag. Roest krijgt geen vat op het materiaal en het blijft lang mooi. Uw product wordt dus sterker en mooi afgewerkt.

Hoe lang blijft poedercoaten goed?

Materiaal dat voorzien is van een poedercoating heeft een lange levensduur. Om het materiaal goed te onderhouden is het belangrijk om vuil periodiek te verwijderen. Hoe vaak dit nodig is en op welke manier is afhankelijk van de locatie waar het product zich bevindt.

Wat is het verschil tussen moffelen en poedercoaten?

De term moffelen wordt vaak gebruikt wanneer met het proces poedercoaten wordt bedoeld. Moffelen is het onder hoge temperaturen (boven de 150°) uitharden van verf in een oven. Poedercoaten is een laag poeder die ook in de oven uitgehard wordt. Poedercoating wordt dus gemoffeld.

Wat is Gepoederlakt?

Om metalen producten te beschermen tegen beschadiging en slijtage, zowel binnen als buiten, is een duurzame afwerklaag essentieel. Poederlak zorgt voor een sterke en gelijkmatige afwerking waardoor het metaal bestand is tegen roest en corrosie.

Hoe moet ik poederlakken?

Kort gezegd: Poedercoating is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Tijdens het uitharden in de oven worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar. Daarna stroperig en tenslotte uitgehard tot een mooie, duurzame coating!

Hoe duur is poedercoaten?

Poedercoaten prijslijst

POEDERCOATING PROJECT OMSCHRIJVING Poedercoating prijs
Fietsframe (racefiets, mountainbike, stadsfiets, etc.) Stralen en 1 laags coaten (inclusief primer) Gemiddeld €85,-
Bromfiets, Solex, Brommerframes Stralen en 1 laag poedercoating €125 – €185 per frame

Wat is beter verzinken of poedercoaten?

Bij thermisch verzinken is staal beschermd tegen corrosie. Er komt een beschermende laag op het metaal. Thermisch verzinken is wel beperkt in toepassing. Daarom, als u thermisch verzinkte producten voorziet van een hoogwaardige laag poedercoating, zijn uw goederen veel langer beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Hoe dik is een poedercoating?

Tussen 1958 en 1965 werden alle poedercoatings (doorgaans alleen voor functionele toepassingen met een laagdikte van 150 µm tot 500 µm) verkregen door middel van gefluïdiseerd-bed- toepassing (wervelsinteren).

Hoe lang blijft poedercoating goed?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven