Welke kalibers zijn toegestaan?

Welke kalibers zijn toegestaan?

Voor pistolen en revolvers betekent dit dat ook kalibers boven de 9 mm, zoals de . 45 ACP, zijn toegestaan en ook militaire geweren in semi-automatische uitvoering en ook afgeleiden van militaire geweren in kleinkaliber-uitvoering zijn toegestaan.

Wat is Magnum munitie?

De . 357 Magnum is een revolver-patroon ontwikkeld door Elmer Keith, Phillip Sharpe, Winchester en de vuurwapenfabrikant Smith & Wesson, gebaseerd op Smith & Wessons eerdere . 38 Special-patroon.

Wat is flobert munitie?

Flobert pistolen hebben een klein kaliber en weinig vuurkracht maar zijn nog steeds vuurwapens. Wel staat vast dat het mogelijk is een Flobert om te bouwen tot een 9 mm pistool, een gevaarlijk en potentieel dodelijk vuurwapen. Daarvoor hoeft alleen de loop te worden vervangen.

Wat is het kaliber van een kogel?

De term kaliber duidt bij vuurwapens de diameter van de kogel of het projectiel aan. Deze diameter kan zowel worden uitgedrukt in millimeter als in inch. Ook de inwendige diameter van de loop of schietbuis van het wapen wordt met deze term aangeduid. Bijvoorbeeld: het kaliber 5,56 × 45 mm NATO is hetzelfde als het .

Waar is een kogel van gemaakt?

Tegenwoordig is de kogel van standaardpatronen gemaakt van lood (meestal is dit hardlood, een legering van lood en antimoon) en onderdeel van een patroon, gevuld met kruit dat als munitie gebruikt wordt in een wapen, zoals een geweer, pistool of revolver.

Hoe werkt munitie?

een slagsas, loodazide of kwikfulminaat), exploderen, waarna deze de kruitlading in de huls ontsteekt. Hierdoor ontstaat er binnen de patroonhuls een zeer hoge druk, grootteorde 3500 bar. Deze druk duwt de kogel uit de huls, en de kogel komt in de loop terecht.

Wat kan de mogelijke uitwerking zijn van een munitie?

Bij sommige losse patronen kunnen bij het afschieten deeltjes onverbrand kruit of stukjes van de afdichting uit de loop komen. Deze munitie wordt vooral gebruikt bij militaire oefeningen. Automatische wapens worden dan voorzien van een mondingsstop die op het einde van de loop wordt geplaatst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven