Wat is luminantie in Lightroom?

Wat is luminantie in Lightroom?

Ik begin met luminantie. Het gaat hierbij om de lichtheid en donkerte van de kleur. Door de luminantie schuif naar links te trekken maak je een specifieke kleur in de foto donkerder. Met het schuifje naar rechts, wordt de kleur lichter.

Wat doet luminantie?

De luminantie (Engels: luminance, Duits: Leuchtdichte) is de fotometrische maat voor helderheid, namelijk de lichtsterkte per oppervlakte-eenheid loodrecht op de kijkrichting.

Wat is saturatie van kleur?

Saturatie betekent “verzadiging” in gewoon Nederlands. In de fotografiewereld bedoelen we daarmee de zuiverheid van de kleur. Een verzadigde kleur toont de kleur in volle glorie, zonder grijstinten. In fotobewerkingsprogramma’s kun je de saturatie of verzadiging (engels: saturation) instellen.

Wat betekent Vibrance?

Als we de kleuren per stuk gaan analyseren, dan zie je dat bij de maximale levendigheid de kleuren roze/paars (magenta) en blauw het felst zijn. Gebruik het schuifje om het verschil te zien in de kleuren tussen maximale levendigheid (vibrance) en maximale verzadiging (saturation).

Hoe maak je tanden witter in Lightroom?

Start eerst via Nieuw een nieuwe bewerking met het aanpassingspenseel in Lightroom en kies pas daarna deze voorinstelling (tanden witter). Breng de mond voldoende groot in beeld en stel het penseel naar eigen inzicht in. Voor wittere tanden gaat de belichting omhoog en de verzadiging omlaag.

Wat doet masker in Lightroom?

Foto verscherpen met een masker in Lightroom De witte delen worden verscherpt, de zwarte niet. Standaard staat Masker op nul en is de hele foto wit. Door ook bij het schuifje Hoeveel de alt-toets ingedrukt te houden, krijg je een zwart-wit weergave van de foto te zien, zodat je beter ziet wat je doet.

Hoe werkt penseel in Lightroom?

Je roept het Aanpassingspenseel op met sneltoets K of klikt hem aan in de gereedschapsbalk onder het histogram. Hiermee bewerk je een plek naar keuze in jouw foto door er met een penseel overheen te schilderen.

Wat zijn gesatureerde kleuren?

Zuivere kleuren zijn kleuren die één of twee hoofdkleuren bevatten. Zeker geen derde hoofdkleur en geen wit of zwart. We noemen ze ook verzadigde of gesatureerde kleuren.

Wat is Desatureren?

Zoals het woord wellicht al doet vermoeden betekend desaturatie een te kort aan zuurstof in het bloed. Desaturatie is hier de medische benaming voor.

Wat zijn levendige kleuren?

Kleuren met een hoge verzadiging heten levendig, fel, helder of diep; kleuren met een lage verzadiging heten gedekt, flets of grauw. Monochromatisch licht heeft een verzadiging van 100%. Zwart-witbeelden (grijstinten) hebben een verzadiging van nul.

Wat wordt er met verzadigde kleuren bedoeld?

De verzadiging is een maat voor de zuiverheid van een kleur. Kleuren met een hoge verzadiging heten levendig, fel, helder of diep; kleuren met een lage verzadiging heten gedekt, flets of grauw. Monochromatisch licht heeft een verzadiging van 100%.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven