Wat kost de huur van een bedrijfspand?

Wat kost de huur van een bedrijfspand?

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per jaar in Nederland ligt ongeveer op 132 euro. De prijzen variëren echter sterk en lopen uiteen van slechts 35 euro per m² tot wel 450 euro per m² per jaar. De huurprijs per werkplek per maand kan ook sterk uiteenlopen.

Wat kost winkelruimte per m2?

De huurprijzen voor een standaardwinkelruimte (150 m2) liggen in een bepaalde straat tussen de €150 en €475 (per m2, per jaar). Huurt u dus 100 m2 winkelruimte op straatniveau, dan is het gebruikelijk dat u voor de hele ruimte tussen de €15.000 en €47.500 aan kale huur betaalt in dat jaar.

Wat kost ruimte huren?

De gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Nederland is ongeveer 135 euro. De prijzen lopen echter sterk uiteen en variëren van slechts 30 euro per m² tot zo veel als 500 per m² per jaar.

Wat heb je nodig om een pand te huren?

Zet alles duidelijk op papier. Via de ROZ (Raad voor Onroerende Zaken) zijn modelcontracten te downloaden. Bij zo’n huurovereenkomst bedrijfsruimte zitten ook algemene bepalingen. Maak van tevoren goede foto’s van de staat van de te huren ruimte en voeg deze bij de overeenkomst.

Hoeveel btw op huur pand?

Als u een bedrijfspand verhuurt of huurt, kunt u te maken krijgen met de btw. De verhuurder mag de huurder normaal gesproken geen btw berekenen. De verhuur van een pand is namelijk meestal vrijgesteld van btw.

Wat kost een industriegebouw per m2?

Voor een dergelijk standaard industriegebouw kan u ruwweg een prijs van 250-300€/m² tellen. Kiest u voor wat meer poorten, een extra lichtstraat, brandwanden of dikkere isolatie, dan komt de prijs al snel op 350€/m² en meer uit.

Wat kost een vierkante meter bedrijfsruimte?

Een bedrijfspand kost gemiddeld tussen de € 380 en € 460 per m2 voor panden vanaf 10.000 m2. Die gemiddelde prijs is gebaseerd op onze jarenlange ervaring als ontwerpende bouwer.

Wat kost een winkel per vierkante meter?

De huurprijs voor winkels lag gemiddeld op 655 euro per vierkante meter per jaar, zo blijkt uit onderzoek naar 189 winkelgebieden. In 2017 bedroeg de huur nog gemiddeld 669 euro. Winkeliers kampen onder meer met online concurrentie en gestegen personeelskosten. Daardoor worden minder fysieke winkels geopend.

Wat kost een bedrijfsruimte per vierkante meter?

Wat kost een praktijkruimte huren?

Stel: Je huurt een ruimte van 15 m2, dan kost je praktijkruimte je 346,50 euro in de maand, inclusief gas, water, licht, schoonmaakkosten, gebruik van internet, wachtkamer en pantry.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven