Wat moet je doen als iemand een overdosis heeft genomen?

Wat moet je doen als iemand een overdosis heeft genomen?

Wat doe je bij een overdosis drugs of medicijnen?

  1. Bel 112:
  2. Start reanimatie als het slachtoffer niet meer reageert op aanspreken of aan de schouders schudden en als hij of zij geen normale ademhaling heeft.
  3. Leg een slapend of bewusteloos slachtoffer op de zij (stabiele zijligging), want er is een kans op braken.

Wat doet een overdosis met je lichaam?

Een te grote inname aan medicijnen of drugs kunt u herkennen aan het feit dat het slachtoffer bewusteloos is of ademhalingsmoeilijkheden heeft. Bovendien kan de huidskleur er vreemd uitzien en kan het slachtoffer een abnormale vorm van de pupillen vertonen, last hebben van buikkrampen, braken, stuipen of misselijkheid.

Wat gebeurt er als je een overdosis coke neemt?

Een te grote dosis coke kan leiden tot een sterke onregelmatige werking van het hart. Uiteindelijk kan de hartwerking wegvallen. Ook kan cocaïne de bloeddruk verhogen. Deze kan zo snel stijgen dat een zwak bloedvat in het hoofd knapt en de gebruiker sterft aan een hersenbloeding.

Wat te doen bij een overdosis medicijnen?

Bewaar zo mogelijk restanten van het middel of de verpakking waar het in zat. Bewaak de zogenaamde vitale functies van het slachtoffer: ademhaling, polsslag, temperatuur. Zoek medische hulp bij uw huisarts, de huisartsenpost, de spoedhulpvan een ziekenhuis of bel 112.

Wat voel je bij een overdosis?

De symptomen van een overdosis zijn:

  • Ernstige slaperigheid.
  • Misselijkheid en, in sommige gevallen, braken.
  • Constipatie.
  • Delirium, geheugenverlies, hallucinaties.
  • Tremoren, convulsies, en epileptische aanvallen.

Wat moet je doen als je teveel GHB op hebt?

Je krijgt dan te veel binnen en valt in een zeer diepe slaap. Deze vorm van bewusteloosheid kan enige uren duren. Meestal ontwaak je probleemloos uit die slaap, maar om het zekere voor het onzekere te nemen (het is als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is) is het verstandig medische hulp in te roepen.

Wat gebeurt er bij een overdosis oxazepam?

Bij een overdosis oxazepam kun je vervelende klachten krijgen, zoals slaperigheid en verwardheid. In ernstige gevallen kun je te maken krijgen met coördinatiestoornissen, verlaagde bloeddruk, verslapte spieren en verminderd vermogen om adem te halen. Zelden tot zeer zelden leidt een overdosis oxazepam tot coma of dood.

Wat gebeurt er als je teveel drugs gebruikt?

Alles in je lichaam gaat sneller of omhoog: je hartslag gaat omhoog, je ademhaling versnelt, je bloeddruk stijgt, je spieren worden strakker (wat voor kaakklemmen kan zorgen), je krijgt meer energie. Het enige wat ‘langzamer’ gaat is je spijsvertering: je hebt geen of minder honger.

Hoeveel coke moet je snuiven voor een overdosis?

Hoeveel gram coke tot een overdosis of zelfs tot overlijden kan leiden, is per individu verschillend. Er is dan ook geen eenduidig antwoord te geven vanaf hoeveel gram een overdosis coke dodelijk is.

Wat gebeurt er als je teveel pillen slikt?

Vergiftiging kan aanleiding geven tot onderdrukking van de hartwerking en de ademhaling. Andere symptomen van vergiftiging zijn verwardheid, wijde pupillen, koorts, bewusteloosheid met stuipen, abnormaal gedrag en abnormale bewegingen. De behandeling hangt af van de symptomen.

Welke combinatie medicijnen zijn dodelijk?

De richtlijn euthanasie ontraadt opiaten en benzodiazepinen, maar in de praktijk worden ze toch gebruikt voor zelfeuthanasie. Volgens deskundige Boudewijn Chabot zijn deze middelen in de juiste dosering meestal dodelijk.

Hoeveel Oxazepam is dodelijk?

De meest voorkomende effecten zijn slaperigheid en verwardheid. In ernstigere vormen zie je o.a. coördinatiestoornissen, vallen door onvoldoende spanning van de spieren, slaapzucht, bloeddrukdaling, ademhalingsproblemen en coma. Een inname van 110 tabletten oxazepam ineens kan dodelijk zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven