Wat moet je doen als je de loterij wint?

Wat moet je doen als je de loterij wint?

Afhankelijk van de grootte van je winst kan je terecht bij je verkooppunt, op de hoofdzetel van de Nationale Loterij of bij de Lottery Shop in je regio. Neem altijd je winnend spelticket of krasbiljet mee, samen met je identiteitskaart en rekeningnummer.

Hoe lang duurt het voordat de Staatsloterij uitbetaald?

Prijzen worden automatisch uitgekeerd. Je ontvangt jouw prijs binnen 7 werkdagen op je bankrekening of in je wallet die gekoppeld zit aan je account. Je kunt zelf online eenvoudig het saldo vanuit je wallet op je opgegeven bankrekening laten storten.

Hoeveel mensen hebben de loterij gewonnen?

In 2019 werden er 31 mensen miljonair nadat ze een prijs hadden gewonnen via de Nationale Loterij. Daarvan wonnen 23 mensen de Staatsloterij, zeven mensen de Lotto-jackpot en een persoon de hoofdprijs van het Miljoenenspel.

Wat gebeurt er als je een grote prijs wint?

Wie meer wint dan €454, moet over het hele bedrag 29 procent afdragen. Deze regel geldt ook voor de prijzen die meer waard zijn dan deze vrijstelling, bijvoorbeeld een auto. Zelfs al adverteert een loterij met prijzen die ‘belastingvrij’ zijn, dan betekent dat alleen maar dat de kansspelbelasting al is verrekend.

Hoeveel procent kans op winnen Staatsloterij?

De kans op een prijs bij de Staatsloterij wisselt per trekking en is in 2021 gemiddeld over alle 16 trekkingen 51,2%. Dat betekent dat er gemiddeld op 51,2% van de verkochte lotnummers een prijs van minimaal €5 valt (heel lot). De kans dat je een prijs wint, bij deelname aan 16 trekkingen, is dus maar liefst 1 op 2!

Hoe weet je of je gewonnen hebt Staatsloterij?

Download de Staatsloterij app Want je weet direct na de trekking of je een mooie prijs hebt gewonnen. En je hebt je loten altijd binnen handbereik. De Staatsloterij app is er voor je iPhone, Android en Huawei telefoon.

Hoeveel loten Oudejaarsloterij?

Voor de miljoenenprijs bij de Oudejaarsloterij worden 5 miljoen loten verkocht. Bij de postcodeloterij is de kans 1:800.000 dat je meer dan een miljoen wint. Mogelijk moet je bij het winnen van de prijs wel delen met andere winnaars met dezelfde postcode.

Wie heeft de loterij gewonnen 2020?

Het winnende lotnummer van de Oudejaarstrekking 2020 is FU 29954. De twee halve Oudejaarsloten zijn online gekocht. Leuk weetje, vorig jaar viel de Hoofdprijs van de Oudejaarstrekking ook op 2 halve loten; toen werden de winnende loten verkocht in Krommenie (Noord-Holland) en Enschede (Overijssel).

Wat doen met gewonnen geld?

Stort het gewonnen geld op een depositorekening Stort het bedrag op een rekening waar alleen jij bij kan. Zorg er wel voor dat dit geen rekening is waar je gemakkelijk een overschrijving mee kan maken. Een voorbeeld van zo’n rekening is een depositorekening.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven