Wat mogen Christelijke niet eten?

Wat mogen Christelijke niet eten?

Joden, Christenen en Moslims mogen geen varkensvlees eten omdat het verboden is… De Heer sprak tot Mozes: Maar van de herkauwers of de dieren met gespleten hoeven mag u de volgende niet eten:….

Wat mag wel en niet in het christendom?

Volgens Cocky is seks niet zo zwart-wit een zonde te noemen. “Bij andere zonden, zoals moorden en stelen, is het helemaal duidelijk dat ze zondig zijn. Maar seks is daar niet mee te vergelijken, omdat seks iets moois is. Maar wanneer je het verkeerd gebruikt, bijvoorbeeld in overspel, dan is het niet goed.

Welke voedingsregels hebben de vier grote religies?

Religies 2019

Religie 2019
Islam 1,800,000,000
Hindoeïsme 900,000,000
Boeddhisme 376,000,000
Jodendom 14,000,000

Waar staat in de Bijbel dat je geen varkensvlees mag eten?

In de Bijbel wordt onderscheid gemaakt tussen reine en onreine dieren. Reine dieren waren bedoeld voor menselijke consumptie, onreine dieren niet. Ook het varken is onrein (Leviticus 11:7-8; Deuteronomium 14:8). Ook varkensvlees is nóóit bedoeld als voedsel voor de mens.

Welke geloven mogen geen varkensvlees?

Varkensvlees mag volgens joden en moslims niet gegeten worden. Vraag je een gelovige waarom niet, dan komt hij meestal niet verder dan dat het onrein is, dat God het verboden heeft.

Wat mag je niet doen van God?

Zes dagen lang kunt u werken en al uw arbeid verrichten, maar de zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw vee, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen.

Wat zijn de regels van het christendom?

De tien geboden zijn:

  • Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen.
  • Gij zult de Naam van de Heer, uw God, niet zonder eerbied gebruiken.
  • Wees gedachtig, dat gij de dag des Heren heiligt.
  • Eer uw vader en uw moeder.
  • Gij zult niet doden.
  • Gij zult geen onkuisheid doen.

Welk geloof was er het eerst?

Hindoeïsme. Hindoeïsme is een geloof dat in India is ontstaan. Het is ook de eerste religie ter wereld. Rond 3000 voor Christus begon het in het westen zich uit te spreiden.

Waar staat in de bijbel dat je geen varkensvlees mag eten?

Welke dieren mogen christenen niet eten?

In het bijbelboek Leviticus zegt God tegen Mozes: ‘Jullie mogen alle dieren eten die gespleten hoeven hebben, als die dieren ook herkauwen. En de hoeven moeten helemaal gespleten zijn. ‘ Konijnen, hazen en varkens waren hierom verboden voor Joden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven