Wat te doen bij rokende remmen?

Wat te doen bij rokende remmen?

Terugschakelen kan dan de oplossing zijn. Als remmen dan nog steeds nodig is, doe dit dan niet continu, maar kort en krachtig. Tussen dat krachtige remmen door krijgen de remmen de kans af te koelen. Let daarbij wel op of er geen volgauto’s op korte afstand rijden.

Waarom mogen remschijven niet worden afgedekt?

De voornaamste oorzaak van oververhitte remschijven is frictie. Aangezien de werking van het remsysteem op basis van frictie is, neemt deze bij een agressieve rijstijl toe. Hierdoor kan de temperatuur van de remschijf stijgen tot 600-700°C.

Hoe lang nieuwe remmen inrijden?

Na vervanging worden remblokken en -schijven op de weg getest. Het inrijden gebeurt over een afstand van circa 200 km. Hierbij dient te worden gecontroleerd of er geen vibraties of geluiden van de remmen komen, zowel tijdens het rijden als ook tijdens het remmen.

Wat is het gevolg van veelvuldig remmen?

Remblokken ‘knijpen’ keihard in de schijven, daardoor wordt de remschijf te heet met als gevolg dat er gassen vrijkomen die tussen de schijf en remblokken komen te zitten, dat is fading, en resulteert in het plots verdwijnen van remvermogen.

Waarom remschijf vervangen?

Wanneer jij het rempedaal indrukt, worden de remblokken op de remschijven gedrukt; de wrijving die ontstaat zorgt ervoor dat de auto afremt. Door deze wrijving ontstaat er na verloop van tijd slijtage op de blokken en de schijven. Wanneer de minimale dikte van de remschijven is bereikt, moeten ze vervangen worden.

Hoe rem je nieuwe remmen in?

Nieuwe remmen correct inremmen Tijdens de inrijfase moet je ongeveer 30 keer afremmen. Hierbij wordt het voertuig vanaf een snelheid van ongeveer 100 km/u afgeremd tot ongeveer 50 km/u. Let op dat je hierbij gematigd remt en een maximale remtijd van 3 seconden niet overschrijdt.

Wat is Rem fading?

Er is sprake van ‘Fading’ (Engels voor ‘wegsterven’ of ‘naar de achtergrond verdwijnen)’) als de werking van de remmen door zware, langdurige belasting minder wordt. Je moet het pedaal dan steeds dieper intrappen om nog af te remmen en er is voelbaar minder vertraging. Overigens stinken de remmen dan al een tijdje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven