Wat voor opleiding heb je nodig voor politie?

Wat voor opleiding heb je nodig voor politie?

Diploma-eisen Mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker: minimaal een diploma vmbo gemengde of theoretisch leerweg (let op: bij sommige korpsen geldt als eis minimaal een mbo-4- of havo-diploma). Politiekundige bachelor: minimaal een mbo-4- of havo-diploma.

Welke mbo opleiding voor politie?

Een denker én een doener? Hou jij van afwisseling en kun jij je goed staande houden in stressvolle situaties? Dan is de Basis Politieopleiding op mbo 4-niveau misschien iets voor jou. In deze brede beroepsopleiding word je in twee jaar klaargestoomd voor het politievak.

Hoe lang duurt politieopleiding hbo?

Hbo-politieopleiding (4 jaar) ​In de hbo-politieopleiding worden studenten breed opgeleid om aan de slag te gaan in de frontlijn van het operationele politiewerk in de wijk. De lessen zijn beroepsgericht en worden gegeven door vakspecialisten op de Politieacademie in Apeldoorn.

Waar zit de hbo politie opleiding?

De hbo-politieopleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. In de lesperiodes reis je op en neer naar de opleidingslocatie. Hiervoor krijg je een reiskostenvergoeding per kilometer.

Hoe lang duurt de opleiding voor politie?

De opleiding duurt 2 jaar. In de opleiding leer je alles over intake, handhaven en noodhulp verlenen. Je wordt allround opgeleid voor het brede politievak door vakspecialisten op één van onze eigen opleidingslocaties. Je leert en werkt in kleine groepen van 8 studenten.

Welke vakken heb je nodig voor de politie?

Het beste antwoord. Eg handig is dan – Biologie – Natuurkunde – Wiskunde B – Maatschappijleer – Economie of M&O Biologie voor de paarden natuurlijk, je leert over gedrag, bloedsomloop, milieu enzovoort (heb ik ook) Natuurkunde is sowieso handig als je bij de politie wilt.

Welke opleiding voor arrestatieteam?

Om AT’er te worden moet je bij de politie werken en een politieopleiding op niveau 3 of 4 hebben gevolgd. Na enkele jaren ervaring kun je solliciteren bij het AT, waarna een zware fysieke en psychische selectie volgt.

Hoe lang duurt de politie opleiding?

Heb je havo nodig voor politie?

Om deze hbo-politieopleiding te kunnen starten, moet je natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen. Met een diploma van één van de volgende opleidingen kun je kiezen voor de hbo-bachelor politieopleiding: mbo 4. havo/vwo.

Hoeveel kost de politie opleiding?

Het salaris tijdens de politieopleiding

1e studiejaar 2e studiejaar
mbo 4-politieopleiding €882 €1363
hbo-politieopleiding €986 €1363
verkorte hbo-politieopleiding €986 €1363
hbo masteropleiding recherche €2158-€2228 €2228-€2371

Is Politieacademie mbo of hbo?

Om als agent te gaan werken, volgen studenten een opleiding aan de Politieacademie. Dit kan een mbo, bachelor of masteropleiding zijn. Na het succesvol afronden van de opleiding, kun je aan de slag in de politiepraktijk.

Hoe lang duurt de opleiding tot rechercheur?

Hbo-masteropleiding recherche (3 jaar) In de hbo-masteropleiding recherche worden studenten als recherchekundige breed opgeleid op het gebied van rechercheren. Je wordt klaar gestoomd om deel uit te gaan maken van een regulier team van rechercheurs met wie je samen opsporingsonderzoeken uitvoert.

Politieagent ben je niet zomaar. Daarvoor volg je een leerwerktraject van 2 jaar. Lesperiodes op de politieacademie wissel je na nog geen jaar af met lerend werken in een politieteam.

Hoe word je hoofdagent bij de politie?

Om hoofdagent te worden volg je de opleiding ‘Allround Politiemedewerker’, dat is niveau 4. Zodra je de selectieprocedure bent doorgekomen en bent aangenomen bij een korps, ga je van start als hoofdagent.

Hoeveel kost de opleiding politie?

Welke opleiding moet je doen om politie te worden?

De opleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. Aspiranten voor alle politieregio’s zitten bij elkaar in de klas. De opleiding start twee keer per jaar, in januari/februari en in augustus. In het actuele opleidingsaanbod vind je wanneer de hbo-politieopleiding start.

Wat verdien je als Politiekundige?

Salaris politiekundige 6 tot 12 maanden: € 1.136,- 12 tot 24 maanden: € 1.222,- 24 tot 36 maanden: € 1.470,- na 36 maanden: € 1.637,-

Welke opleiding heb je nodig om agent te worden?

De politieopleidingen Om aan de slag te gaan in het operationele politiewerk, als agent, politiekundige of recherchekundige, volg je eerst een mbo- of hbo-opleiding aan de Politieacademie. Hieronder vind je alle politieopleidingen.

Wat verdient een hoofdagent van politie?

Dit varieert tussen de €1399 en €2284 bruto per maand. Na je opleiding verdien je maximaal €2953 per maand (vastgelegd in CAO). Je krijgt flexibele arbeidstijden, toeslagen op het inkomen bij diensten buiten de reguliere 9 tot 5 tijden.

Kun je doorgroeien bij de politie?

Na enkele jaren goed functioneren als agent kun je doorgroeien naar niveau 4, hoofdagent. Als je eenmaal hoofdagent bent, kun je je nog verder specialiseren binnen de politie. Je kunt gaan leiding geven en/of je verder specialiseren bij diverse onderdelen van de politie.

Is politie opleiding betaald?

De betaalde opleiding duurt 12 maanden voor een inspecteur en 6 maanden voor agent. Tijdens deze stage verdien je reeds het salaris van inspecteur. Het volledige selectiereglement van de federale politie zet nog eens alle stappen van de selectieprocedure voor inspecteur op een rijtje.

Wat voor opleiding heb je nodig voor rechercheur?

Rechercheur is geen starterberoep; er is geen opleiding tot rechercheur. Om rechercheur te worden moet je eerst gewoon agent zijn geweest zodat je ervaring hebt met het politiewerk. Door je meerderen wordt bepaald of je geschikt bent om rechercheur te worden.

Is de politieopleiding intern?

Om als IT-er in de opsporing te werken volg je een interne opleiding. De opleiding is opgebouwd uit meerdere onderdelen.

De opleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. Aspiranten voor alle politieregio’s zitten bij elkaar in de klas.

Hoe lang duurt politie opleiding Nederland?

Hoe lang duurt een politie opleiding hbo?

Overweeg je om bij de politie te gaan? Vind jij het interessant om met maatschappelijke problematiek aan de slag te gaan en kun jij daarbij analytische inzichten toevoegen? En ben jij goed in het maken en onderhouden van contacten? Dan is de 4-jarige hbo-bachelor opleiding tot politiekundige misschien iets voor jou.

Wat verdien je als rechercheur?

Een financieel rechercheur (medior) verdient maximaal ruim vierduizend euro per maand.

Welke HBO-opleiding voor rechercheur?

Toelating. Om de hbo-masteropleiding recherche te kunnen starten, moet je minimaal een hbo bachelor-diploma hebben. We geven de voorkeur aan een opleidingsrichting die logischerwijs aansluit op deze master politieopleiding, zoals Veiligheidskunde, ICT en Recht.

Hoeveel kost een politieopleiding?

Hoe ziet de HBO-politieopleiding eruit?

De opleiding is een combinatie van leren en werken. Een deel van de opleiding breng je door op de Politieacademie. Dit wissel je af met praktijkperiodes. Vanaf het begin van de opleiding ben je verbonden aan een team in één van de tien politieregio’s.

Hoe kom ik aan het werk bij de politie?

Om bij de politie te werken, solliciteer je voor een agent-functie via www.kombijdepolitie.nl. Op deze site vind je ook informatie over open dagen, de verschillende agent-functies, de wijze van solliciteren en de selectieprocedure.

Hoe lang duurt de selectieprocedure bij de politie?

Na je inschrijving informeren we je per selectieonderdeel over de exacte inhoud en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Na elk onderdeel hoor je of je door kunt naar het volgende selectieonderdeel. In totaal duurt de selectie zo’n zes maanden.

Waar kun je de politie opleiding volgen?

De hbo-politieopleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. In de lesperiodes reis je op en neer naar de opleidingslocatie….De vestigingen van de Politieacademie zijn in:

 • Amsterdam.
 • Rotterdam.
 • Den Haag.
 • Apeldoorn.
 • Leusden.
 • Eindhoven.
 • Drachten.

Wat moet je doen om rechercheur te worden?

Hoe kom je bij de politie te water?

Om bij de verkeers- water- of spoorwegpolitie te werken, moet je eerst agent of hoofdagent worden bij het KLPD. Als je de opleiding hebt afgerond, ga je je specialiseren. Dit kan dan bij de Dienst Verkeerspolitie, Waterpolitie, Spoorwegpolitie of bij de DKDB als persoonsbeveiliger.

Kan ik rechercheur worden test?

Voor deze test moet je de straat op of het bos in. Download de app “PolitieConditie” op je mobiele telefoon in de Play Store of App Store en start met training 1. Kijk hoe ver je komt en of jij al over een goede politieconditie beschikt! In het volgende scherm kun je je score invullen om te kijken hoe je ervoor staat.

Wat voor opleiding heb je nodig voor politie te paard?

Lijkt het jou leuk om ruiter bij de politie te worden? Dan moet je eerst naar de Politieacademie om politieagent te worden. Als je deze opleiding hebt afgerond, moet je ook de opleiding tot ME’er goed afronden. Nadat je voldoende ervaring hebt opgedaan ‘op straat’, kun je verder leren om uiteindelijk ruiter te worden.

Welke mbo heb je nodig voor politie?

Met een diploma van één van de volgende opleidingen kun je kiezen voor de Basis Politieopleiding op mbo 4-niveau:

 • vmbo gemengde leerweg of theoretische leerweg.
 • overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
 • diploma mbo 3.
 • diploma mbo 4.

Kun je met mavo politie worden?

Agent worden Met een diploma vmbo gemengd of theoretisch (mavo) kun je kiezen voor de mbo 4-politieopleiding. Met een diploma havo of vwo heb je twee mogelijkheden: de mbo 4-politieopleiding of de hbo-politieopleiding.

Wat voor opleiding heb je nodig voor politie?

Wat voor opleiding heb je nodig voor politie?

Diploma-eisen Mbo-4-opleiding Allround politiemedewerker: minimaal een diploma vmbo gemengde of theoretisch leerweg (let op: bij sommige korpsen geldt als eis minimaal een mbo-4- of havo-diploma). Politiekundige bachelor: minimaal een mbo-4- of havo-diploma.

Hoe lang moet je zijn voor de politie?

Een persoon die bij de politie wil gaan, kan dat alleen nog als hij of zij 1,60 meter is. Tot voor kort was een lengte van 1,52 meter nog voldoende. Het Centrum voor Gelijke Kansen vindt dat de politie moet opletten met zulke maatregelen.

Welke vakken heb je nodig voor de politie?

Het beste antwoord. Eg handig is dan – Biologie – Natuurkunde – Wiskunde B – Maatschappijleer – Economie of M&O Biologie voor de paarden natuurlijk, je leert over gedrag, bloedsomloop, milieu enzovoort (heb ik ook) Natuurkunde is sowieso handig als je bij de politie wilt.

Hoe fit moet je zijn voor politie?

Fysiek fit Wat we fysiek van je vragen is een combinatie van snelheid, kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen. Want in het politievak moet je snel kunnen schakelen tussen sprinten, draaien, bukken en omhoog komen, bijvoorbeeld bij een aanhouding. De politie heeft een PolitieConditie sportapp ontwikkeld.

Welke opleiding heb je nodig om politie te worden?

De opleiding wordt uitsluitend gegeven op de Politieacademie in Apeldoorn. Aspiranten voor alle politieregio’s zitten bij elkaar in de klas.

Wat verdien je als Politiekundige?

Salaris politiekundige 6 tot 12 maanden: € 1.136,- 12 tot 24 maanden: € 1.222,- 24 tot 36 maanden: € 1.470,- na 36 maanden: € 1.637,-

Kan ik bij de politie werken?

Politieopleidingen zijn er op verschillende niveaus, van mbo t/m hbo master. Een politieopleiding volg je op de Politieacademie. Tijdens de opleiding ben je in dienst bij de politie. Je hebt dus altijd een baan en opleiding ineen.

Hoeveel kost de opleiding politie?

Het salaris tijdens de politieopleiding

1e studiejaar 2e studiejaar
mbo 4-politieopleiding €882 €1363
hbo-politieopleiding €986 €1363
verkorte hbo-politieopleiding €986 €1363
hbo masteropleiding recherche €2158-€2228 €2228-€2371

Welke mbo heb je nodig voor politie?

Toelatingseisen

 • vmbo gemengde leerweg of theoretische leerweg.
 • overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.
 • diploma mbo 3.
 • diploma mbo 4.

Is de politie sporttest zwaar?

Je wordt getest op je snelheid, je wendbaarheid, je kracht en je uithoudingsvermogen. Je moet bij deze tekst bijvoorbeeld stukken rennen, snel keren, springen, bukken, rollen, zware objecten optillen en verplaatsen, en meer. De sporttest wordt door de meeste deelnemers als zwaar ervaren.

Welk diploma heb je nodig om rechercheur te worden?

Om rechercheur te worden heb je de politieopleiding, niveau 4, nodig. Op dit moment wordt er een test gedaan om agenten direct na de opleiding binnen de recherche te plaatsen. (zie in bron 2) Maar om agent te worden moet je eerst aangenomen worden.

Hoe word ik een rechercheur?

Om rechercheur te worden moet je eerst gewoon agent zijn geweest zodat je ervaring hebt met het politiewerk. Door je meerderen wordt bepaald of je geschikt bent om rechercheur te worden. Sinds enkele jaren is er voor hbo’ers en wo’ers ook de mogelijkheid tot het volgen van een master Recherchekundige.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven