Wat voor soort plastic is PVC?

Wat voor soort plastic is PVC?

PVC, polyvinylchloride Polyvinylchloride is een kunststof welke bij hoge temperatuur vervormbaar is, en vervolgens bij afkoelen weer een vast materiaal wordt. PVC is natuurlijk vooral bekend van de buizen welke gebruikt worden voor bijvoorbeeld water of elektrische bedrading.

Wat zijn de grondstoffen van plastic?

Kunststoffen worden gemaakt van natuurlijke, organische materialen zoals cellulose, kool, aardgas, zout en, natuurlijk, ruwe olie. Ruwe olie is een complex mengsel van duizenden verbindingen dat eerst moet worden verwerkt voordat het kan worden gebruikt.

Welke stoffen zitten in PVC?

De goedkope en veel gebruikte kunststof PVC bevat dus een tal van schadelijke stoffen als vinylchloride, DEHP en dioxines. Deze bedenkelijke stoffen staan ook wel bekend als Vluchtige Organische Stoffen, kortweg VOS en hebben effect op uw gezondheid. Het zijn stoffen die gemakkelijk verdampen bij kamertemperatuur.

Waar gebruik je plastic voor?

Elke dag gebruik je veel producten die van plastic zijn gemaakt. Plastic zit bijvoorbeeld in je telefoon, speelgoed en verpakkingsmateriaal. Ook rioleringsbuizen en regenkleding zijn vaak van plastic gemaakt.

Wat voor soort plastic?

Plastic is in te delen in acht verschillende groepen

  • PETE of PET. Polyethylene terephthalate – Dit plastic wordt vooral gebruikt voor plastic flessen.
  • HDPE. Hoge dichtheid polyetheen – Dit plastic wordt vooral gebruikt voor kratten en emmers.
  • PVC of V.
  • LDPE.
  • PP.
  • PS.
  • Overige of O.

Wat voor soort plastic zijn er?

Plastic is wel altijd een kunststof. Er zijn drie soorten kunststof: thermoplasten, thermoharders en elastomeren. Door thermoplasten onder druk te verhitten in een vorm, wordt er een plastic voorwerp van gemaakt.

Waarvan wordt PVC gemaakt?

PVC wordt gemaakt met de chemische stof vinylchloride (chlooretheen). Vinylchloride kan kanker veroorzaken. Maar maak je niet te snel zorgen, het gaat dan om blootstelling aan de chemische stof zelf.

Waar wordt een PVC vloer van gemaakt?

De basis van PVC bestaat uit twee natuurlijke grondstoffen: aardolie/aardgas en zout. Uit aardolie of aardgas worden koolstof en waterstof gewonnen, zout fungeert als de bron voor chloor. PVC is een thermoplastische kunststof.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven