Wat voor vis in de vijver?

Wat voor vis in de vijver?

Vissen in de vijver: welke soorten?

  • Goudwinde (Leuciscus idus melanotus)
  • Goudvis (Carassius auratus auratus)
  • Komeetstaart (Sarasa)
  • Goudelrits of Mona Lisa (Pimephales promelas)
  • Steur (Acipenser sturio)
  • Zonnebaars (Lepomis gibbosus)
  • Sluierstaarten (Carassius)
  • Vissen uit de natuur.

Wat hebben vissen nodig?

Vissen kun je houden in een vijver, in een aquarium of in een kom. Bij het onderhoud van een aquarium of vijver komt nog best wat kijken. Vissen hebben graag schoon water en daarvoor is een vijverfilter nodig. Beweging in het water is belangrijk én waterplanten zijn onmisbaar voor zuurstof in het water.

Wat eet een elrits?

Algemene gegevens van de Goudelrits

Naam: Goudelrits (Pimephales promelas auratus)
Lengte: 5 tot 8 cm
Uiterlijk: Oranje
Leeftijd: 2 tot 3 jaar
Voer: Insecten en kwalitatief hoogwaardig licht verteerbaar voer met vitamines en mineralen (bijvoeren)

Welke vissen kunnen bij goudvissen in vijver?

De Shubunkin is een sterke karperachitge vis die niet zo heel snel ziek wordt. Al zijn ze wel gevoelig voor karperluis en schimmel. Ze kunnen prima samengaan met koi, goudwindes en goudvissen, en laten ook vijverplanten met rust. De Oranda is een van de grotere soorten van de sluierstaart goudvissen.

Wat heeft een goudvis nodig?

Een ruim aquarium met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Je zult zien dat een goudvis die veel ruimte heeft, ook een stuk groter wordt dan eentje die in een kom leeft. Weetje: reken voor elke goudvis minimaal 50 liter water. Dan kun je uitrekenen hoeveel ruimte een goudvis eigenlijk nodig heeft.

Hoeveel kost een vis als huisdier?

De vissen voor een zoetwateraquarium koop je vanaf 0,50 euro, die voor een zoutwateraquarium vanaf 5 euro. Voeding kost 7 euro voor een potje droogvoer voor een klein aantal vissen voor enkele maanden. Levend visvoer of diepvriesvoer voor speciale vissen kost 5 à 10 euro per week.

Hoe snel groeien Elritsen?

Ze zijn geslachtsrijp na ongeveer twee jaar en vanaf dan kweken ze heel gemakkelijk (april tot en met juni). Ze kunnen uitgroeien tot een ware pest in uw vijver (de wijfjes kunnen tot duizend eieren afzetten).

Wat eet een grondel vis?

Voedsel. De zwartbekgrondel leeft vooral van kleine diertjes die op de bodem van de rivieren leven: slakken, kreeftjes, mossels, maar ook visjes en andere eetbare zaken. De grondels hebben zowel aan de boven- als onderzijde van het faryngeaal kaakapparaat tanden waarmee ze het voedsel vermalen.

Waar kan je nog vissen kopen?

Bij HORNBACH ontdek je alle aquariumvissen uit het assortiment in de Onlineshop. De vissen kun je echter alleen in jouw dichtstbijzijnde HORNBACH vestiging kopen. Dan kunnen onze deskundige medewerkers je direct voorzien van een gepast advies.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven