Wat zijn de beste jachthonden?

Wat zijn de beste jachthonden?

Een goede jachthond is daarbij onmisbaar….Rassen:

 • Alpenländische Dachsbracke.
 • Beierse en Hannoveraanse Zweethond.
 • Cesky Fousek.
 • Chesapeake Bay Retriever.
 • Drentsche Patrijshond.
 • Duitse Staande Draadhaar.
 • Duitse Staande Korthaar.
 • Duitse Staande Langhaar.

Welk hondenras wordt gebruikt voor de jacht onder de grond?

De Dashond is beter bekend onder haar naam Teckel. Deze kleine jachthonden zijn aardhonden: zij jagen vossen uit hun holen onder de grond. Daarvoor heb je niet alleen een goede neus, maar ook veel moed en zelfstandigheid nodig.

Welke hond lijkt op Vizsla?

Vandaar dat de vizsla ook soms een Oostenrijks-Hongaarse jachthond genoemd wordt. De vizsla ligt aan de basis van de ontwikkeling van de weimaraner en de kortharige Duitse staande hond, die beiden gelijkenissen vertonen en tevens wereldvermaard zijn om hun jachttalent.

Wat is een goede waakhond?

Top 5 beste waakhonden

 1. Bullmastiff. Dit is absoluut de topper onder de waakhonden.
 2. Rottweiler. Ondanks dat dit ras zeker tot de beste waakhonden behoort kom je hem niet meer zo vaak tegen als vroeger.
 3. Dobermann Pinscher.
 4. Duitse herder.
 5. Rhodesian Ridgeback.

Waar jaagt een hond op?

De jachthond heeft als taak het helpen van de mens bij de jacht, een van de eerste functies van de hond als huisdier. Wegens zijn uitstekende reukvermogen is de hond onvervangbaar bij het opsporen van het wild. Daarnaast wordt hij gebruikt voor het opdrijven van het wild en het apporteren van de geschoten dieren.

Wat doet een staande hond?

wild opsporende en aanwijzende jachthond. jachthond van het type dat wild opspoort en aanwijst, maar het niet uit eigen beweging zelf achtervolgt. Voorbeelden: De Staande Honden sporen in het algemeen wild op, blijven staan en zullen pas op commando opstoten en apporteren.

Hoeveel soorten jachthonden zijn er?

Drijvende honden: honden die het wild opdrijven; Retrievers: het apporteren van het geschoten wild; Aardhonden: kleine en lage honden voor de bouwjacht; Zweethonden: honden voor het volgen van een zweetspoor.

Welke honden slipjacht?

De honden bij een slipjacht zijn jachthonden. De Ierse Kerry Beagle, evenals de driekleurige Foxhound zijn de ideale jachthonden voor een slipjacht. Jachtverenigingen hebben vaak zelf kennels waar ze een fokbeleid hebben om de aanwas van nieuwe honden te garanderen.

Hoe maak je een waakhond?

Eigenlijk is het leren van het ‘blaf’-commando aan je hond praktisch de eerste stap van het leren van het ‘stil’-commando. Je hond leren blaffen en stoppen op commando helpt hem om een goede waakhond te worden. Beloon hem net als hiervoor met wat lekkers wanneer hij goed reageert op jouw ‘blaf’-commando.

Wat is de beste Erfhond?

Rottweiler en Dobermann De Rottweiler en de Dobermann hebben naast dezelfde vachtkleur ook het zelfde talent als boerderijhond. Zij zijn beide, mede door hun machtige voorkomen, heel goed in het bewaken van de boerderij. Daarnaast zijn ze allebei erg gericht op hun eigenaar mits hij/zij ze consequent opvoedt.

Welke hond jaagt op konijnen?

Denk aan:

 • Dashonden en terriers – vossen, dassen en konijnen uit hun holen jagen,
 • Brakken – luid blaffend een wildspoor volgen,
 • Retrievers – apporteren van geschoten wild,
 • Spaniels – zoeken en opstoten van het wild,
 • Staande honden – wijzen het (neergeschoten) wild aan,
 • Zweethonden – nazoeken van gewond wild.

Hoe jaagt een hond?

Of het nu een ree, konijn, vogel of de kat van de buren is, sommige honden jagen op alles wat beweegt. Als de hond het jachtinstinct eenmaal te pakken heeft, zijn wild zwaaien, luid roepen, schreeuwen of fluiten om hem terug te roepen vaak nutteloos.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven