Hoe werkt een rietveld?

Hoe werkt een rietveld?

Het gezuiverde water wordt door drains opgevangen, verzameld en weggevoerd. Het rendement ligt 4 à 5 maal hoger dan bij een vloeiveld. Bij WORTELZONEZUIVERING vloeit het water in horizontale richting doorheen de wortelzone van het rietveld. De in- en uitlaatzone van het rietveld wordt opgevuld met grind.

Waarom een helofytenfilter?

Helofytenfilters worden aangelegd om bijvoorbeeld vijvers of afstromend water van wegen te filteren. Ook het zuiveren van huishoudelijk afvalwater en ecologische zwemvijvers is mogelijk.

Hoe groot moet een helofytenfilter zijn?

De grootte van een helofytenfilter wordt bepaald door de hoeveelheid water die gezuiverd moet worden en de mate van verontreiniging daarvan. Daarom heb je ze in alle vormen en maten. Maar als we het hebben over huishoudelijk afvalwater dan geldt de vuistregel: tussen de 3 en 4 m² per persoon.

Wat kost een helofytenfilter?

De kosten van een helofytenfilter zijn erg afhankelijk van de locatie en de gewenste grootte. Een helofytenfilter voor een bedrijf dat jaarlijks tussen de 1.500 en de 2.500 m3 afvalwater heeft kost circa € 13.000. Onderhoud kost circa € 2.400 per jaar. Het rietveld moet in het najaar gemaaid worden.

Wat kost een IBA installatie?

Zonder tussenkomt van de gemeente kost een IBA 2.500 tot 5.000 euro. De plaatsingskost ligt tussen 2.000 en 3.500 euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW.

Wat kost een IBA systeem?

Een septic tank van 6000 liter kost tussen de € 1.500 en € 3.000. Een IBA-systeem dat voldoet aan klasse II of III kost tussen de € 2.000 en € 6.000.

Welk riet voor waterzuivering?

Mattenbies, lisdodde en riet zijn de meest gebruikte planten voor deze filters. Riet geniet de voorkeur omwille van zijn gunstige eigenschappen voor waterzuivering. Door het uitgebreide wortelstelsel en de grote hoeveelheid biomassa heeft riet een groot leefoppervlak voor bacteriën en andere micro-organismen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven